Reactie op Hittegolf? Airco Harder!

De amerikanen worden gestraft voor hun lakse houding tov het klimaat. Een ongekende hittegolf drijft de temperaturen op sommige plaatsen tot de 50 graden Celcius. Washington vandaag 38 graden Celcius. Dit veroorzaakt bosbranden en vernietigd oogsten. De appel oogst in Michigan is 90% kleiner dan normaal.

Historic heat wave topples Dust Bowl-era extreme heat records

A historic heat wave on a scale and intensity not seen in the U.S. since the great heat waves of the 1930s Dust Bowl era set new all-time heat records for at least ten major cities Friday.  (bron)

In Nederland is het ook warm. Wij laten onze media ons aanraden de airco zo hard mogelijk te zetten, alsof de schade nog niet groot genoeg is. We verspillen schaarse fossiele brandstoffen bij het bestrijden van de consequenties van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Ondertussen laten we ons door het bankwezen, dat verdient aan een consumerende maatschappij, maar ook aan een instortende economie, zonder dat het belang heeft bij het daadwerkelijk oplossen van problemen, de les lezen over hoe Europa te redden. Noodfondsen en Euro obligaties dienen om de illusie van een functionerend financieel systeem vol te houden, en alleen daartoe, de maatschappij komt intussen om in de problemen die het door hetzelfde financiele systeem wordt opgelegd. Het intereseert niet dat er elke dag weer fraude en corruptie in het bankwezen wordt geconstateerd, het gaat erom dat we met dit gezeur niet vooruit komen.

Het ecologisch scenario dat zich onder onze ogen voltrekt moet worden onderbroken. Dat kan alleen als we de fossiele afhankelijkheid van onze economie en de rol die banken spelen om dat zo te houden onderkennen. De markt maximaliseert de benutting van fossiele hulpbronnen omdat er dan de meeste handel ontstaat, en omdat de verkopers van olie dat willen. 

Leave a Reply