To our Podcasts

BASIC Groep Kondigt Emissie Reductie Beloften Aan

De BASIC landen groep, India, China, South Africa and Brazil — Zullen op 31 januari hun vrijwillige emissie reductie targets aankondigen. Dit hebben ze 25 januari jongsleden besloten. Ze riepen tevens de ontwikkelde landen op om de 10 miljard vrij te maken die deze beloofd hebben aan de minst ontwikkelde landen en kleine eiland staten. De ontwikkelde landen zijn in Kopenhagen overeen gekomen dat er een "Copenhagen Green Climate Fund" moet komen om 30 miljard tussen 2010 en 2012 te verspreiden. Ze hebben tevens een toezegging gedaan om 100 miljard vrij te maken in 2020. De ministers van de  BASIC hebben tevens besloten een eigen fonds op te richten om de minst ontwikelde landen te helpen. Ze benarukken dat ze niets van plan zijn dat tegen de belangen van de G77 indruist en dat zij daar ook deel van uitmaken. Daarbij benadrukte zij hun deelname aan het Kyoto Protocol. Een nieuwe bijeenkomst is geplaned in April om te besluiten hoe de minst ontwikkelde landen gesteund zullen worden.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *