To our Podcasts

CAES Compressed Air Energy Storage, Even verder denken AUB

Ik had een ingeving, heb ik wel meer. omdat ik weet de CEAS of perslucht energie opslag zo gecompliceerd mogelijk wordt gemaakt, en helemaal niet word meegenomen in de meeste energie opslag studies. Ik dach, waarom niet in een zak of balg onder water? Waarom niet in een stalen gaspijp (die zijn er zat) met een cilinder die heen en weer beweegt (iets duurder). Dan kun je golf energie opslaan en als je het aan de kust doet kun je de energie meteen benutten voor van alles en nogwat. Er blijkt een engelsman al mee bezig te zijn. Meneer Seamus Garvey.

Ik nodig u als nederlander uit zijn ideen eens te beschouwen. Wat hij onder andere laat zien is dat een balg niet eens zo zwaar gebouwd hoeft te zijn. Persoonlijk denk ik meer aan een stalen ponton die goed verankerd of beladen is. En je kunt natuurlijk ook savonius windmolens gebruiken. Er wordt gesproken over 600 meter diepte oid, dat is volslagen onzin (leuk afwijs excuus, het moet te diep!), op de bodem van het continentaal plat of het Noordzee Kanaal is de druk hoog genoeg. Enfin..

Ziet u weer hoe makkelijk ideen worden afgeschreven als het niet om kolen, gas of nucleair gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *