Update Onnodige Schalie Gas Bedrijging

Dit moeten we in Nederland Voorkomen. Vertel de Haarense wethouder Eric van den Dungen en zijn collage in Boxtel om alles te doen om de proefboringen te voorkomen. Er is binnekort een hoorzitting over de macht van de gemeente om boren al dan niet goed te keuren in de Tweede Kamer. Het Britse Bedrijf Cuadrilla kan gewoon terug naar Engeland, zeker wanneer ons drinkwater in gevaar wordt gebracht. De rampzalige gevolgen voor drinkwater zijn extreem evident, en het is beter schade te voorkomen dan naderhand een schadevergoeding te eisen (als je die al krijgt) betaald uit de winst gemaakt ten koste van ons drinkwater. Ondertussen is er een verdeel en heers offensief bezig om verantwoordlijkheden voor water kwaliteit bij de lagere overheden neer te leggen, een beetje net als de beslissing om GM gewassen te verbouwen nu op land niveau kan worden beslist. 

Het wetsvoorstel is volgens de Vewin tevens in strijd met nationale en EU wetgeving. ‘Op Europees niveau stelt de Kaderrichtlijn Water (KRW), dat het huidige beschermingsniveau gehandhaafd moet worden. Het wetsvoorstel verlaagt juist de beschermingsdrempels. Tevens is in Nederland van oudsher de waterkwaliteit verankerd in diverse wetten, waaronder de Grondwaterwet en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren. In deze wetten komt wel tot uitdrukking, dat vergunningen gekoppeld moeten worden aan waterplannen.'(bron)

Aardbevingen? 

In Engeland hebben zich onlangs twee aardbevingen, van respectievelijk 2,3 en 1,5 op de schaal van Richter, voorgedaan na boringen van Cuadrilla. Maar denk niet dat daar het gevaar ligt. Het ligt in de vergiftiging van het grondwater voor een beetje gas terwijl de Europese gas transitie en overschakelijk naar russisch gas in volle gang is! Zelfs als je je niet over het klimaat of de gezondheid druk maakt is dit schade die we onszelf niet hoeven aan te doen.

Leave a Reply