Doorbraak : Grote Banken VS Stappen In Solar Lease

 Update: Barclays Bank volgt

De knieval van Wallstreet en het olie/krediet systeem is een feit 

Een significante gebeurtenis. Het amerikaanse bankwezen stapt in de financiering van PV. Omdat Citi een van de ‘Big Four’ is, een van de ‘systemisch essentiele banken’ die ‘too big to fail’ waren in 2008, is hier sprake van een fundamentele beslissing. Olie, die nu dankzij het krediet aan de productie van (kolen en) zonnepanelen kan worden besteed zal zichzelf daarmee op termijn overbodig maken. Misschien is er in de optiek van de banken sprake van een kolen/tar sands oil transitie, omdat zonnepanelen mbv deze fossiele brandstoffen worden gemaakt. Op den duur echter zal dit soort financiering fossiele bronnen onnodig maken. De transitie kan hiermee eindelijk serieus beginnen.

"SunPower Corp and Citigroup have formed a new fund of $105 million to enable the solar panel maker

extend its lease to customers in eight states, the companies said." (bron)

Op basis van deze soort financiering zullen ander technieken ook oliekrediet moeten kunnen loskrijgen, met name CSP. Banken zullen zich door dit proces overbodig maken in hun huidige gecentraliseerde vorm omdat elke hernieuwbare centrale (op den duur) zelf kan bepalen hoe het zijn energie benut, in ruil waarvoor, dwz de productie kant van de economie wordt niet langer door de bank krediet maar door energie krediet bepaald. Energie producenten kunnen bepalen aan wie ze energie krediet verstrekken, dus energie geleverd voor een product is terug gegeven. Om bij de uiteinlijk ideale situatie te arriveren moet de energie productie in eigendom komen van de burger. Dat is met lease constructies het geval, maar het is beter om daar een wet voor te maken: Energie productie moet in handen zijn van bedrijven die alleen de klanten als aandeelhouders hebben oid.

"The sun gives in 8 minutes the same energy as we annualy use in the form of fossil and nuclear energy" 

Hermans life work : Act on granting priority to renewable energy sources

Energy democracy vs. centralized energy tyranny

Leave a Reply