VZKC Steunt Greencheck.nl

De zon is de energie bron die aan de basis stond van ons bestaan, aan de basis van de evolutie van alles wat leeft op aarde. Het is een energie bron die we zonder zorgen kunnen aanboren om de schade door de fossiele brandstoffen te beperken en/of terug te draaien. De enorme fusie reactor die we dagelijks door de hemel zien kruisen maakt gehakt van elke kernreactor or aardwarmte centrale. Elke andere energiebrond is een afgeleide en afhankelijk van de zoninstraling. 

De Vereniging voor Zonne Kracht Centrales maakt zich sterk voor onder andere Desertec, het idee om op plekken waar de zon het hardst schijnt de energie op te wekken die elders met fossiele brandstoffen wordt gegenereerd. Daarbij zijn er verschillende transport opties voor de energie die gewonnen wordt, van een electriciteits kabel tot het maken van methaan. Een fractie van de energie die dagelijks in de Sahara terechtkomt is voldoende om de wereld behoefte te bedienen. Greencheck onderhoud o.a. de website sunreign.com, die specifiek over zonnenenergie gaat.

Steun Greencheck.nl ook met 1 Euro per maand op rekening 396309216. Nog 1999 leden te gaan en uw ‘eigen’ nieuwsdienst, lobby en R&D think tank draait in uw belang! 

Leave a Reply