Werk = Energie = Geld


Join our supporters! and Check our twitter account

In deze video worden onze huidige financiele systemen geschetst, het is een goed uitgangspunt om de oplossing aan te wijzen:

De man klaagt dat kapitalimse er toe heeft geleid dat steeds meer geld in handen van de banken kwam die er ook belang bij hadden om deze vast te houden. Men kan zeggen dat de banken nu vooral onderling om de eer strijden, min of meer los geslagen van de reele economie. De narrator zegt geen oplossingen te hebben en dat is vreemd. Het probleem beschrijven is niet genoeg. Het is namelijk goed te begrijpen.

De oorzaak ligt in een onderdeel van onze economie dat onvervangbaar is (hoewel de voorraad aanzienlijk is) en dat is fossiele energie. Stel nu eens dat in plaats van wat in de video wordt uitgelegd mensen zonder schuld  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *