Ecofys Analiseert Overheids Interventies in Energie

Nederland bereid zich voor op de gas transitie, dat heeft niks te maken met energieveiligheid, het heeft geen nut tav het klimaat, het is alleen een poging on relevant te blijven terwijl de ‘economie’ het leven op aarde als externaliteit uitroeit. Ons geld representeert fossiel brandstof, vraagt u zich eens af wat het zou betekenen als u er geen fossiele energie mee zou kunnen kopen.

 Als een goed uniek is, noodzakelijk is en maar van een zeer beperkt aantal bronnen afkomstig is, is het dan onbetaalbaar of kost het 1,5 Euro per liter?

De economen en bankiers doen hard alsof ons geld onafhankelijk waarde heeft en vervolgens wordt ‘geleend’ en ‘betaald’. Het is volstrekt logisch dat er bijna geen geld naar hernieuwbare energie gaat, want dat is een soortgelijke geld bron die ook productie kan aandrijven en dus ook voor de noodzaak van geld (energie krediet) kan zorgen. Tot we beseffen dat geld dat we lenen van banken een missie heeft, namelijk brandstofconsumptie mogelijk maken, en dat het systeem alternatieven niet waardeert als deze niet op de zelfde manier werken als gedistribueerde olie en gas en benzine en centaal opgewekte electriciteit, komt er geen verandering. 

Door subsidie aan de fossiele industrie reduceert onze regering de hoeveelheid fossiele energie die we consumeren, 5,8 mld Euro is 3,7 mld liter benzine.. 

(bron

Leave a Reply