Killing The Messenger

In Australie worden klimaatwetenschappers bedreigd met geweld op een manier die aan de maffia doet denken.

"More than 30 researchers across Australia ranging from ecologists and environmental policy experts to meteorologists and atmospheric physicists told The Canberra Times they are receiving a stream of abusive emails threatening violence, sexual assault, public smear campaigns and attacks on family members.." (bron)

De fossiele industrie vecht al jaren om de publieke opinie gepreoccupeerd te houden met de voordelen van het gebruik van fossiel, de irrelevantie en twijfelachtigheid van het klimaat probleem en de belofte van toekomstige oplossingen door innovatie. Dit spelletje loopt langzaam aan spaak doordat de negatieve effecten van de opwarming van de aarde voor idereen zichtbaar wordt in de vorm van record brekende temperaturen, stormen, droogte en schade. Dat maakt de kern van de fossiele branche niks uit want ze doen al jaren wat ze zelf zo’n beetje willen, ook als dat persoonlijke intimidatie vereist. Er staat een hoop op het spel voor de eigenaren.

(Oil trader) Arcadia took this further and "scared away potentially more competitive bidders by threatening to kidnap their representatives."(bron)

Net als in de Amazone nu zo’n 49 activisten voor het behoud van de bomen zijn vermoord, zal het misschien levens van klimaat wetenschappers gaan kosten om van de Australische fossiele industrie af te komen. Het kostte al ontelbare iraakse levens in ieder geval. Het ergste dat kan gebeuren is dat er een stroom van pubicaties op gang komt die de klimaat consensus ondermijnen, die door de commerciele media wordt doorgegeven. Daar heeft de media tot nu toe weinig problemen mee gehad (neem als voorbeeld climategate). 

Als de fossiele industrie niet wordt genationaliseerd of onder beheer van een een mondiale publieke vertegenwoordiger wordt geplaatst zijn meer omkopingen, bedreigingen en uiteindelijk politieke moorden te verwachten. 

Leave a Reply