Misinformatie Inc.

In het kader van de save the oceans campagne lezen we online de titel "Proliferation Of Jellyfish Could Turn Oceans Into Uninhabitable Acid Dead Zones?".

Er wordt gesteld dat stervende kwallen zorgen dat de oceaan zuurder wordt. Dat is de zaken omkeren, typisch voor het amerikaanse fatalisme. De oceanen verzuren omdat 50%  van alle CO2 die we sinds de start van de industriele revolutie hebben gegenereerd er in is opgelost.

"The decomposition of large numbers of jellyfish after major bloom events could be a significant source of nutrients and, depending on the system, could have a major impact on primary production. Moreover, depending on the degree of mixing in the water column, decaying jellyfish may also contribute to bottom water hypoxia."(bron

Ofwel kwallen die sterven zorgen voor een toename in voedingsstoffen in de waterkolom, zodat andere organismen er hun voordeel mee kunnen doen. Op de boden zorgt de rot voor minder zuurstof (en de productie van methaan en CO2) maar dat is niet bizonder voor kwallen. Als het water koel blijft blijven die stoffen overigens diep op deboden van de oceaan.

Het wordt tijd dat we leugenaars en oplichters van achter hun bureau slepen ipv de gevaarlijke misinformatiestroom nog langer te tolereren. 

Een industrie die niet naar lange termijn gevaren kijkt is een garantie voor dystopische uitkomsten 


The oceans died..

How can anything survive in a climate like this?

A heat wave all year long.
A greenhouse effect. Everything is burning up. 

Okay. Wise guy.

(Soylent Green, set in 2022 bron

Leave a Reply