IEA: Gas Wordt Onze Laatste Brandstof

Het IEA luid de opvolger in van olie "Increasing gas supply and demand for the fuel could set off a "golden age of gas", the International Energy Agency (IEA) has said." Dat klopt. Er is geen gebrek aan gas. Er is wel gebrek aan een planeet die de overname van de rol van olie en kolen door gas (waar dat kan) zal verdragen. De nieuwe carbon tax voorstellen in de EU maken een uitzondering voor gas. Olie en diesel worden met 20 Euro per ton belast maar de "Exemptions to natural gas and liquified petroleum gas are intended to be phased out in 2023", zo wordt een perfect incentive pad gecreerd om op gas over te schakelen. De banken die almaar in leven worden gehouden zijn er om krediet te verstrekken aan de behoeftige burger, echter, alleen als dit aan olie, kolen en gas wordt besteed natuurlijk.

"Ample supplies, robust emerging markets and uncertainty about nuclear power all point to a prominent role for gas in [the] global energy mix,"

Er is gas genoeg, het ongecontroleerde vrijkomen van gas rond de noordpool en uit de toendra zal zichzelf versterken tot we net zoveel methaan in onze atmosfeer hadden als 250 miljoen jaar geleden aan het eind van het Permian. Daarna zal het heel lang heel stil worden op aarde,

Leave a Reply