Bestaat Er Klimaat NSBers?

In Australie keert het tij zich tegen de vervuilers. Het land is een van de belangrijkste kolen leveranciers, maar het heeft dit jaar ook te maken gekregen met een van de grootste overstromingen, die waarschijnlijk ook een van de mooiste schatten van het land, de Great Barrier Reef schade zal toebrengen. Nu van regerings wege meer vaart wordt gezet achter het invoeren dan een carbon tax, een directe belasting op koolstof houdende brandstof gaat het hek langzaam van de dam. Voor wie kan zien en horen is het klimaat probleem echt, menselijk van oorsprong en een direct gevolg van het verbranden van koostofverbindingen.

OK, maybe the desire to see the painful, thrashing death of one’s opponents is not ideal. But, my God, these people are frustrating. You just know that in 20 years’ time, when the costs of our inaction are clear, the climate deniers will become climate-denial-deniers. ”Who me? Oh, no, I always believed in it. Yes, it’s hard to understand why people back then were so daft. It’s so much more costly to stop it now.” (bron)

Het is voor mij persoonlijk een oude gedachte. Hoe kun je mensen die het niet kan schelen vastpinnen op hun keuze, gegeven dat het volwassen, goed opgeleide mensen zijn. Hoe kan zo iemand het wagen zich als een dom kind op te stellen en hulpbronnen die we hebben om het probleem aan te pakken te verspillen en daar anderen de schuld van te geven. En erger nog, hoe maak je dat als de hetze straks oplaait ze opeens claimen altijd al gevonden te hebben dat het anders moest etc.

Dit is heeft niet als bedoeling om een soort dictatuur te promoten, in tegendeel, maar wie niet spaart voor zijn pensioen heeft geen pensioen (en wie de banken niet belet de fondsen te stelen ook niet, maar dat ter zijde). Degene die zich continu drukt en dan toch wil meegenieten van het resultaat, het vergt een oneigelijke hardvochtigheid om dat dan niet toe te staan. Maar die hardvochtigheid wordt nu door de banken in het belang van deze drukkers aan de ouderen en zwakkeren van onze maatschappij ten toongespreid, merkt u het wel?  

De klimaat NSBer is fout in de strijd tegen de rampzalige gevolgen van de onontkenbare opwarming van de aarde. De alsfalt partij zit er vol mee. Het wordt tijd dat deze mensen hun realiteitszin oefenen, ook al maken ze zich wijs dat ‘de realiteit’ subjectief is en niet bestaat oid.

"The right tended to be sceptical about climate change from the start and for exactly the same reasons. It’s the sort of problem that requires global, communal action, with governments setting rules. It is a problem that requires tools they instinctively dislike using.

These initial responses to global warming, on both sides, were understandable. But there’s a point in any debate where what you want to believe comes up against what you know to be true; where ideology yields to reality.

Er is nog een aspect dat zorgen baart, en dat is dat er een groep mensen is die gelooft dat we met teveel zijn. Dat er een noodzakelijke krimp moet plaatsvinden van de wereldbevolking, als je wil echte nazi’s maar geen klimaat nazi’s, meer resource nazi’s oid. Dat het te druk is is zeker geen onware gedachte, de club van Rome rekent ons voor dat we anderhalve aarde nodig hebben om onze ‘behoeften’ te bevredigen, natuurlijk zijn het niet onze behoeften, maar die van de olie gedreven gemechaniseerde industrie die een verwerkings overcapaciteit heeft, produceert en vervolgens dumpt. Keynsian Economics heet dat, produceren voor er vraag is, met krediet omdat er olie is. Maar deze mensen die een ‘natuurlijke’ humanitaire ramp stilzwijgend toejuichen maken de vergissing dat ze ondertussen vergeten op te komen voor hun eigen hachje op de korte en lange termijn. 

De klimaat verzets strijder is nog maar nauwelijks gesignaleerd. Dat zijn mensen die bij de noordpool schepen blokkeren die de doos van pandora willen opentrekken, het luik in de bodem van het moederschip aarde, methaan uit de diepe ocean. Het lukte maar Ciarn gaat toch door met boren naar ‘onconventioneel gas’ (dat is bodem ijs en dieper gasijs en gas).

"Last week, Cairn filed a lawsuit against Greenpeace to deter it from disrupting its exploration plans in the Arctic, one of the last untapped hydrocarbon basins in the world.

Untapped betekent niet "should be tapped". One of the last? Waar ga je die energie voor aanwenden? Wat als het op is? Het geheim is dat als Cairn er in slaagt deze bronnen aan te boren er geen periode zal komen waarin we methaan te kort komen, We zullen er in omkomen:

Ruskin believes that methane may have been the driving force in previous catastrophic changes of the earth’s climate, where 95 percent of marine species and 70 percent of land species were lost in – geologically speaking – the blink of an eye.(bron)

en daarvan is de fossiele industrie zich bewust zoals viel te lezen in een email die ik van een professional ontving op linkedin (na mijn klacht dat de maatschappijen de stop van het methaanvat willen trekken). "Als we niet zorgvuldig zijn met (van de zeeboden gewonnen methaan ijs) zou het het hele mensenlijke ras van onze aardbol kunnen vagen." Alsof het op zorgvuldigheid aankomt. Het komt op de gemiddelde temperatuur van de atmosfeer aan. Naast de verzuring van de oceanen door CO2 is het ontsnappen van het clathrate methaan een natuurramp op evolutionaire schaal.

Email op linkedin en de klanten van het bedrijf waar de schrijver opdrachten voor uitvoert 

Einde aan de lethargie

De enigneers of wealth, Shell voor Nederland, de NAM, Gasunie en andere partijen moet zich realiseren dat wij, normale burgers, niet kunnen blijven geloven dat ze niks anders kunnen doen dan meer olie en meer gas aanbieden. Ze beheren een natuurlijke energiebron die sommige mensen voor de productie van duurzame energie wensen te gebruiken, te benutten op een energie vermenigvuldigende manier. In plaats van een keer verbranden kan men door investering in de productie van een CO2 vrije energie bron zorgen dat een gram koolstof energie vele malen extra tot uitdrukking komt. Wordt een gram koolstof verbrand ten behoeve van in een zonnepaneel fabriek dan reincarneert de energie ingeveer 4 tot 8 maal, en kan dan natuurlijk ook voor productie worden gebruikt, van consumptie goederen en van andere zonnepanelen. 

Deze mensen hebben geen zin in iets anders dan olie verkopen 

Klimaat verzetstrijder

De klimaat verzetstrijder is ook degene die het respect opgeeft voor klimaat ontkenners of negeerders. Het is een basis regel dat mensen beleeft met elkaar zijn in de omgang, het geld als een diskwalificatie als iemand bot is of onbeleefd. Beleefdheid enn manieren kunnen ons in een narcistische waan van superieure ijdelheid brengen waardoor we de sympathie voor niet goed gemanierde mensen verliezen, en slaafs degene die een hoger niveau van beschaving hebben ontwikkeld volgen. Stalin kon ook erg beleefd zijn. Als klimaat verzets stijder moet men dit respect doorbreken als het een excuus wordt voor het zich onttrekken aan de klimaat problematiek, niet met geweld oid, maar door de houding belachelijk te maken. Kwasten met dikke SUVs, snelle yuppen die met alles er op en er aan de wereld rondvliegen alsof ze iets nieuws bedacht hebben, het zijn kerstbomene en totempalen van Shell Plc. Recht op asfalt? Eens kijken wie in bij u de portemonee vult?  Lawaai van windmolens..En misschien moeten we de naam van de persoon noteren om te zien of ze later, als we met zijn alle onder voedselschaarste leiden of opeens geen kant meer opkunnen zonder olie, gas of kolen, of ze dan hard schreeuwen dat dit belachelijk is en ze altijd hebben gevonden dat er te weinige werd gedaan…Het zijn onvolwasse zuigelingen die niet van de borst kunnen loskomen, dat is de kern van de zaak.. 

Leave a Reply