Misbruik van patenten..

Goh, nu wordt de zorg eens concreet uitgesproken. Het gaan namelijk om een industrie die geen bedrijging vormt voor de fossiele energie brache, de telecom sector..

"The Justice Department is scrutinizing likely bidders for a trove of patents being sold by the bankrupt Canadian telecom-equipment maker Nortel Networks Corp. amid concerns the patents could be used to unfairly hobble competition, according to people familiar with the matter." (bron)

Wie is nog meer ge-‘hobbled’ door patenten in handen van grote berdijven? Hoe ver gaat dat ‘Hobblen’, en wat kan een ondernemer hier aan doen? Het patentrecht is een monoplie recht geworden omdat de oil/credit dienende banken graag op basis van risicoloze gegarandeerde inkomsten hun leningen verstrekken. Het beschermen van concepten heeft een desastreuze werking op innovatie en de mogelijkheden van startende bedrijven, maar het vergemakkelijke de creatie van een monocultuur en het geeft rust. Rust is niet wat we momenteel nodig hebben, want de groep waarvoor deze rust beschikbaar is wordt steeds kleiner. Patenten en schijnpatenten op allerlei duurzame technieken staan in de weg van een overgang naar een schone welvaart. Stap een om dat probleem aan te pakken is het erkennen en inventariseren van misbruik. 



Leave a Reply