Australie is het Klimaat Nep Debat Zat

Australie heeft het gehad met het klimaat nep debat. Er is geen enkele twijfel dat er een klimaat probleem is, de effecten zijn merkbaar. Aan het eind van deze eeuw verwachten wetenschappers dat de zeespiegel rond Australie een meter is gestegen. Dit is de conclusie van de Australische klimaat commissie, en de premier Jullie Gillard en de regering accepteren deze. Ze zegt:

“Er is geen tijd voor onjuiste claims. De wetenschap is er uit, klimaat verandering is reel. De wetenschap maakt het glashelder, vervuiling door verbranding van fossiele brandstoffen heeft een effect op ons klimaat.”(bron)

Australie is overigens een grote exportreur en gebruiker van fossiele brandstoffen. De liberaal Dennis Jensen die voor kern centrales is (centrales die indirect zeer veel emissies veroorzaken).

“I love a pristine environment as much as the next Australian, but where is the evidence that using a few less light bulbs and riding a bike to work will do anything to improve our surroundings other than in the most token way? “(bron)  

Mensen die voor de industrie zijn zoals Shimkus en Jensen proberen een leuke wereld voor zichzelf te creeren zonder ver in de toekomst te kijken. De industrie kon al in 1957 precies uitleggen wat de relatie tussen fossiele emissies en het klmaat was, getuige deze opname. Sindsdien is er een campagne van valse discussies en misinformatie afgedraaid die zijn grootste triompf kenden met het presidentschap van Ronald Reagan, de badmeester die het klimaat probleem onder de mat schoof. Nog steeds durft Jensen te liegen, net als Bjorn Lomborg dat we niet effectief zijn met kleine maatregelen, maar dat we een slimme oplossing zullen vinden. Wachten op innovatie is uitstel. Wat deze heren eigenlijk zeggen is “Laat ons onze gang gaan, we vinden dit leuk.”, iets dat niet spoort met een rol in de publieke discussie.

Het rapport van de klimaat commissie stelt het heel duidelijk “Klimaat wetenschap wordt in de media aangevallen door mensen zonder enige wetenschappelijke status”

 

Leave a Reply