Kamervragen en Antwoorden

Toch wel interessante materie, de vragen en antwoorden in de kamer (fossiele en duurzame energie, kernenergie, gasopslag en olieprijs).

Een snelle selectie van de VVD vragen..

V De VVD-fractie wil aandacht voor de kosten die gepaard gaan met toekomstige
aansluitingen van hernieuwbare energie…

A (Door ingrijpen van de NMA) is de netbeheerdersrekening voor bijvoorbeeld consumenten, uitgedrukt in prijzen van 2000, in 2011 ca. 25% lager dan in het jaar 2000. (u betaalde dus een kwart teveel vanwege prijsafspraken?)

V Wanneer wordt duidelijkheid gegeven over de kwaliteit van het gas dat de industrie kan verwachten als gevolg van het opraken van Nederlands gas

A ..De H (Hoog calorische) -gas gebruikende industrie heeft tot oktober 2014..

V Wat is de visie op de invloed van een wisselende calorische waarde van gas en daarmee op de emissies zoals NOx..

A ..Netto conclusie is dat effectief de NOx-emissie in geringe mate zal toenemen..

PVDA Vragen

V Hoeveel extra SO2 zullen de drie kolencentrales uitstoten (dat zijn er nu twee)

A De drie kolencentrales hebben een vergunde emissieruimte van in totaal 3 kiloton zwaveldioxide (SO2)..Het sectoriale plafond in Nederland is 13,5 Kiloton…

Het stuk zal verder worden doorgenomen..

Grappige opmerking ten aanzien van nucleaire rampen "Bij een ongeval zonder kernsmelt mogen er geen radioactieve lozingen boven de daartoe gestelde normen plaatsvinden". In naam der wet! We zien bij TEPCO (de private eigenaar van de Fukuhima reactor) wat daarvan terechtkomt. Dat bedrijf TEPCO komt overigens binnekort in handen van de Japanse staat wat wil zeggend dat het de japanse belastingbetaler opscheept met de waardelose centrales en de kosten van het opruimen.

Leave a Reply