Nucleaire Energie Is Niet Eens Effectief!

Nucleaire energie is om verschillende redenen geen goed idee, maar zelfs de mensen die beweren dat het een effectief middel is om klimaat verandering te vookomen hebben het mis, volgens een studie van het Enviroment America Research Center is een van de minst effectieve emissie reductie middelen. Dit komt voornamelijk omdat het lang duurt voordat een nieuwe centrale online komt. In de tussenliggende tijd hadden er al emissies bespaard kunnen zijn. Het onderstaande plaatje laat de relaties zien.

Grappig dat onshore wind goedkoper is dan offshore (in Californie). Zouden de voorstanders van offshore ook de uitstel die ze genereren waarderen? De protesten tegen windmolens zijn redelijk belachelijk, van het lawaai (alsof auto’s niet meer lawaai maken) tot vogels tot landschapsvervuiling. Zelfs over de olie die uit de turbines zou druppelen en grond trillingen wordt geklaagd.

Nucleair is onzin, maar de reden waarom het zo wordt gepushed wordt ook in onderstaande video goed geduid : Het staat het voortbestaan van centrale opwekking toe, en daarmee dat van de huidige spelers.

Willen regeringen een effectief klimaat belied voeren dan moeten ze eerst de energie bedrijven en de banken nationaliseren.


Danny Chivers heeft ook een boekje geschreven.

Leave a Reply