Goed gekleed, slecht gevoed en dorstig ?


Join our supporters! and Check our twitter account

Het Aral Meer, droog vanwege de katoenbouw..

Critici van biobrandstoffen claimen dat de voedselprijzen stijgen door het gebruik van gewassen voor biobrandstoffen. De vrije markt voegt daar nog een concurrent aan toe : katoen. Net als afganen liever papaver en hennep verbouwen omdat het meer opbrengt, verbouwen amerikaanse boeren liever katoen, omdat de kleding industrie nu eenmaal meer opbrengt. Dat terwijl de regering in de VS de boeren vraagt om 10 miljoen extra hectare land in productie te nemen om tekorten aan soya bonen en graan op te vangen. Een stijgend tekort aan belangrijke voedingsmiddelen wordt zo veroorzaakt door de hebzucht van de handelaren en banken, want iemand moet de katoen boeren het geld voorschieten om het winstgevende katoen te verbouwen.

Organic cotton farming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *