Zuinige Browsers


Join our supporters! and Check our twitter account

Uw PC gebruikt electriciteit, vaak zo’n 10 tot 50 watt, in sommige gevallen minder (Atom processors). Men kan de voeding (dat blok met de ventilator) vervangen of een compleet gelijkstroom netwerk installeren en daarmee aanzienlijk besparen. Een van de makkelijker manieren is echter om de software aan te passen. 

Wie klimaat bewust wil websurfen zou zich ten eerste moeten onthouden van het bekijken van video’s. Iets dat vrij lastig is tegenwoordig. Youtube video’s vreten bandbreedte dwz alle stations tussen de server en uw PC zijn in de weer als u een video download (bekijkt). Dit genereert ongeveer 0.2 gram CO2 per seconde en in totaal 23 miljoen ton CO2 per jaar. Een zuiniger browser kan dus iets goedmaken. Microsoft recent uitgezocht wat de relatieve prestaties zijn. Hieronder het grafiek, de onderbouwing kan worden gevonden via de link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *