Het Gevaar Wilders

We praten over migranten en vluchtelingen, gelukszoekers aan onze grenzen. Zonder er veel van te weten worden we met discussies over de plaatsing van asielzoekers, en de reactie er op geconfronteerd. In het midden van dit alles loopt een man, Wilders, een een stem te geven aan verwarde gevoelens van angst, mededogen en afgunst, want waarom hier en niet bij een andere gemeente?

Alle gevoelens aan de kant zetten is lastig, zeker als het gaat om verdrinkende vrouwen en kinderen, die dat bovendien doen nadat ze duizenden euros aan turkse maffia hebben betaald. En ze hadden in Istanbul kunnen blijven. Turkije vangt momenteel meer dan 2 miljoen vluchtelingen op. Waar is hun Wilders? Als het tegenzit zullen de komende maanden vele vluchtelingen in de koude balkanwinter sterven. Het is een geluk dat het weer op de Middelandse zee stormachtiger wordt, zodat minder Syriers de overtocht naar Griekenland wagen en de Balkan door moeten.

Het waarom van dit alles is reeds beantwoord : Gebruik van fossiel en de opwarming van het klimaat in het Midden Oosten als gevolg. De Syrische boeren konden niet boeren met de droogte en trokken naar de stad, zoveel waren het er dat het land werd ontwricht en een oorlog uitbrak. Assad moet hebben gedacht : zolang ik de macht houdt lost een oorlog het probleem op. Dit is net als wat Napoleon deed na de Franse Revolutie : oorlog voeren, vele duizenden jonge mannen offerend op de velden van oa Rusland en Vlaanderen.

Oorlog lijkt altijd een soort noodoplossing, maar dat is het niet. Het is een optie, namelijk men kan een consumptie economie laten draaien en daarin de gelukkigen met koopkracht verleiden tot aankoop van van alles, en men kan dezelfde fabrieksschoorstenen laten roken met het maken van wapentuig en gevechtsuitrusting. Sterker nog, een oorlogsindustrie is misschien wel veel interessanter dan die in vredestijd. Het is het gevaar van het hebben van een industie die fossiele energie gebruikt dat deze zal aansturen op oorlog.

Dit is geen wild idee, dit is keer op keer gebeurt. De eerste die dit zal doen is natuurlijk de wapenindustrie. Maar uiteindelij is er de keuze : Of meedoen en verdienen, of niet meedoen en worden gecommandeerd. Wie de geschiedenisboeken checkt kan bv. ontdekken dat WO I langer duurde omdat de industrieelen niet wilden stoppen, deze ontmenselijkheid maakte een mentaal wrak van de verantwoordelijke generaal. Wat deed Stalin in zijn kampen? Produceren. Wie vloog Hitler Duitsland rond en gaf hem een mooi apartement voor feestjes met de bobos? Niet de gewone burger.

Wat heeft dit met Wilders te maken? Simpel : Wilders vertenwoordigd de politieke stroming die zal leiden tot oolog. Waarom is Wilders niet met harde heldere argumenten bevochten in de afgelopen jaren? Omdat hij een rol heeft die door de krachten achter onze politiek wordt gaccepteerd, en zeker door zijn geldschieters (die zich oa in de VS bevinden). Onderschat de kracht van zijn volksmennerij niet, het is veel makkelijker om mensen die zich kwetsbaar voelen aan te sporen tot het kiezen van een zondebok dan om ze in die staat te laten samenwerken om problemen op te lossen. Wilders is niet alleen iemand die dit niet wil, het is zijn strategie.

Waar zijn we bang voor? Voor 12.000 syriers? Op een bevolkig van 16.000.000 ? Waarom is de keuze tussen ‘absorberen’ of terugsturen? Kan een mens niet tijdelijk een veilig heenkomen vinden? Zijn er geen economische belangen gediend met het opvangen van toekomstig mogelijk Syriers? Hebben gevluchte volken geen speciale band met hen die hen opvingen?

Het is absoluut niks nieuws dat wanneer iemand voorstelt om gemeenschapsgeld op een bepaalde manier te besteden iedereen daartegen te hoop loopt. Waarom? Omdat het geld maar een keer kan worden uitgegeven. Als 22 gemeenten opeens een stel elecrische bussen zou moeten aanschaffen zou de straat ook bevolkt zijn met voorstanders van de bibliotheek, kinderboerderij, het cultuurcentrum etc.

Nu zijn het de woningezoekers die jaloers zijn op de gehavende ontheemde misschien familie leden missende vluchteling die snel een adres krijgt. De fout is wat mij betreft dat we net doen of iedereen die hier komt ook zal blijven. Waarom zouden ze niet terug kunnen? Niet nu maar later natuurlijk, als het veilig is. Net als onze koningin in WO II.Je kunt in Nederland vluchten, maar zo erg is Syrie toch niet?

Wilders hamert op de pijn die door de VVD wordt veroorzaakt, de woningkrapt, de mensen die toch al zwak staan en zich daardoor denken te moeten verdedigen. Maar niemand zegt dat alle banken 1 miljoen moeten inleveren, die beheren tocht de bankrekening van iedereen en zin zo dus toch een soort staatskas? Maar niemand hoeft iets in te leveren want onze staat heeftal 1 miljard gereserveerd. Als gemeente zou je ook kunnen denken : Waarom niet hier, dan krijgen we wat miljoenen.

Wie zich richt op de wanhopigen en hen geen oplossing biedt behalve verzet die recruteert in feite zijn eerste soldaten. Voor je het weet heb je anti Syrische knokploegen en sabotage clubs allemaal onder de vlag van Wilders. En de grimmige sfeer die dit oproept leidt tot meer zich zwak voelende mensen, meer aandacht en aanhang van een man die helemaal geen problemen wil oplossen, die ze wil opzwepen.

De red flag in Wilders zijn nihilistische denken is zijn mening over duurzame energie. Je weet dat hij voor de ‘grimmige’ industrie werkt als bij bronnen van energie, die daarmee bronnen van welvaart zijn, zo maar afwijst. De wens te blijven in het fossiel economisch systeem is nodig om mensen zwak te houden. De schaarste van fossiel dwingt ons te concurreren en ook op individuele basis elkaar de loef af te steken. Exact de reden waarom er een onmogelijke huizenmarkt is, waarom mensen hun baan kwijtraken. Omdat we de olie maar een keer kunnen verbranden en hem goed moeten verdelen. De zon is al verdeeld. Sta voor zonneenergie en opeens is elk stukje land zeer veelzijdig waardevol. Zou men een AZC warm houden met zonneboilers dan zou dit een stuk goedkoper zijn, en de boilers zouden nadien nog een andere bestemming kunnen krijgen.

Tegen Wilders in gaan is moeilijk omdat hij bepaalde knoppen drukt die mensen zelf al gemaakt hebben, die door de media is geconstueerd. Een knop voor ‘Nederland is vol’, een knop voor ‘Levensgevaarlijke jihadist’, terwijl de knop voor ‘Zullen we ze zo goed mogelijk opleiden zodat ze ons later van veel waarde kunnen zijn’ in maar een paar hoofden bestaat. Je kunt het alleen winnen door de minst schadelijke knop te zoeken en deze net als Wilders plat te stampen. ‘Ze gaan ooit terug’, ‘Ze zijn hoog opgeleid’,’Ze zullen de bouw economie iig stimuleren’ etc.

Als we niet opletten komen we in een negatieve spiraal van verellendung die uiteindelijk tot wanhoopsdaden leidt, en dan zijn er genoeg die daar munt uit willen slaan. Wilders zoekt deze spiraal op en voedt hem. Elke keer als hij ergens naar kan wijzen waardoor we de illusie krijgen dat hij gelijk heeft blijven een paar mensen in dit beeld steken. Alsof ze oogkleppen opkrijgen. De leegt die aan zijn denken ten grondslag ligt maakt dat mensen die aangestoken zijn zich er niet meer van kunnen losmaken. De groei van deze schaduw over onze samenleving moet worden gestopt en omgekeerd met beelden van cooperatie, voordeel en menselijkheid..