Dieren Activisme en Terrorisme, Onfrisse Ontwikkelingen

Intellectueel eigendom wordt als reden gebruikt om te verbieden foto’s of geluidsopnamen te maken van intensieve boerderijen in oa Iowa en Florida. De straf kan oplopen tot 30 jaar.

Sec. 9.1(a)(2) makes it a crime to “Possess or distribute a record which produces an image or sound occurring at the animal facility” which was taken without permission of the owner.

    Sec. 14.1.b makes it a crime to “Possess or distribute a record which produces an image or sound occurring at the crop operation which was” taken without permission of the owner. -from Iowa House Bill HF589, passed March 17, 2011

A sound occuring in a crop operation. Het geluid van wuivend GM graan?

Beetje overdreven, maar niet onschuldig

De FBI heeft het al niet zo op dierenrechten activisten, en heeft er zelfs een op de terroristenlijst geplaatst.

"Animal rights and environmental extremism pose a significant domestic
terror threat. To date, extremists have been responsible for more than
1,800 criminal acts and more than $110 million in damages. Currently, we
are investigating approximately 170 such extremist incidents across the
country. "

Geen idee hoe geweldadig of schadelijk deze dierenrechten activisten zijn, maar het lijkt dat de FBI verworden is tot de antitransparantie dienst van de grote agratische bedrijven. Persoonlijk denk ik dat er een groot verschil is in de maatschapplijke ongewenstheid van intensieve veehouderij en bv. het gebruik van ratten in laboratoria.

Als mensen de praktijken in de boerderijen niet aan het licht kunnen brengen met foto’s video materiaal e.d. wordt er duidelijk een commercieel voordeel gegunt aan de voorstanders ervan. Als er inbreuk is van intellectueel eigendom dan moet dat duidelijk worden aangetoond en kan de schade in een civiele rechtbank worden verhaald.

Leave a Reply