MicroFerm Biogas Zoals Het Hoort

Correctie:

Helaas, het verhaal hieronder klopt niet. In de onderstaande video wordt de indruk gewekt dat we met een nieuw soort biogas installatie te maken hebben. Er wordt gezegd : "Er komt geen methaan vrij." maar biogas is grotendeels methaan en CO2.Na verbranding komt iig CO2 vrij. Klik hier om een schema van de installatie te zien. Ik weet uit de literatuur dat je mest ook kunt fermenteren zonder digistaat over te houden, en je kunt ook de ammoniak er uithalen en als brandstof gebruiken. Dat heb ik tot nu toe nog nergens zien doen.


De NOS laat zich dus een oor aan naaien, ok er komt misschien minder ammoniak vrij door de gesloten tank, maar het is verder niets nieuws.

Originele post:

Microferm claimt dat de installatie alleen op mest werkt, en geen methaan produceert. Dat is een groot verschil met wat doorgaans onder biogas wordt verstaan, de meeste installaties vergisten suiker en de mest komt er bijna net zo uit als hij er ingaat (iets bruikbaarder stikstof verbindingen). Mest kan echter ook op een manier gefermenteerd worden waarbij de nitraten worden benut. Meer hier.

Leave a Reply