Een Engels Schalie Gas Bedrijf Komt Ons Grondwater Vergifitgen

De volkskrant meldde gisteren dat de plannen om ook in Nederland Shale (Schalie) gas aan te boren (het zogenaamde ‘Fracking’) misschien nadelen zou hebben omdat er Radium in het drinkwater terrecht zou kunnen komen.

Radium, Uranium, Lood en de vloeistoffen die bij het proces gebruikt worden en natuurlijk grote hoeveelheden methaan. Niet ‘mischien’ maar 100% zeker. Wie van Nederland houd moet de proefboringen stoppen, het proces maakt gebieden onbewoonbaar, de grond en de vijvers zijn dood, het kraanwater vat vlam, het is de hel. En dan nog door een brits bedrijf! En Nederland heeft al gas!

We moeten Nederland laten leren van de fouten in het buitenland, niet deze laten herhalen, want sommige fouten zijn onomkeerbaar en desastreus.


Volg de link voor een stuk over de crisis en herstelwet waarin kennelijk de mogelijkheid werd geschapen om grondwater te vervuilen.

"1500 liter opgelosten giftige chemicalien per bron..komen in het drinkwater terecht"

Juridische procedures zijn niet de oplossing om de proefboringen te stoppen. De beste manier is om de boorinstallatie met of zonder medewerking van het bedrijf te demonteren.

Leave a Reply