De VS is de weg kwijt op het gebied van voedselveiligheid

Men kan er eindeloos over schrijven, maar er is geen logica meer te vinden in het beleid van de VS, de principes zijn 1. Versterken monopolies 2. ‘Geld’ verdienen.

De wet S510 die kleine boeren verplicht dezelfde administratieve lasten te dragen als de grote producenten. In plaats van een vrijstelling te creeren voor kleine boeren wordt voorgesteld deze kosten te subsidieren. Dat laatste kan dan worden bestreden. S510 is nog geen wet, maar ook niet afgewezen.


Ok, dus tracebility is een belangrijk punt. Maar op het zelfde moment worden nieuwe genetisch gemanipuleerde gewassen zonder tests goedgekeurd. Misschien niet voor menselijke consumptie, naar dat maakt niet veel uit als het wordt verbouwd. Contaminatie van andere gewassen is onvermijdelijk en wie weet maakt dat die gewassen minder geschikt als voedsel. Stelt u zich voor dat er een genetisch gemanipuleerde aardappel wordt gemaakt die giftig is uitsluitend voor de productie van indigo, en tien jaar later zijn alle aardapels blauw en oneetbaar.

The controversial decision to fully deregulate the corn is the latest move in the last month by the USDA to ease restrictions on genetically modified crops. USDA said on January 27 that farmers could plant genetically altered alfalfa without any restrictions, and a week later it partially deregulated biotech sugar beets.(bron)

De les die we leren is dat de industrie geen logica volgt, maar alleen probeert haar positie te consolideren, zonder respect voor de risico’s. zonder respect voor de wensten van het individu, en zonder (dat is nog het meest schokkende) een duurzame oplossing te bieden mbt onze voedselvoorziening of veiligheid.

Leave a Reply