Waarom Patentrecht Moet Worden Herzien

‘Ik ben een fan’ icons

Hoe het patentrecht in de VS een corrupt instrument is geworden kan worden gevolgd met de nieuwe patent applicatie door Microsoft. Microsoft probeert een patent te verkrijgen op een proces waarbij een internet gebruiker aangeeft dat hij een fan is van een band oid. online. Klinkt misschien bekend in de oren, dat komt omdat het principe al jaren bestaat. Op facebook is er sinds 2007 zo’n knop, de patent aanvraag is van 2009.

Dit patent ‘One way public relationship’ betekent dat als het wordt goedgekeurd, Microsoft een claim kan maken tegen Facebook, omdat Facebook gebruikt maakt van technologie van Microsoft. Wat zal blijken is of Microsoft meer in de melk te brokken heeft bij de patent verstrekker, en dus het recht krijgt Facebook af te persen. Het is een typisch patroon dat bestaande technologieen worden gepatenteerd om bepaalde markt participanten het leven zuur te kunnen maken.

Dit heeft niks te maken met patent recht, dit is economische oorlog door misbruik van wetgeving. Misschien bent u het met mij eens dat dit vast implicaties heeft voor allerlei andere technologie waar grote spelers interesse in ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

Leave a Reply