Malawi, Het Volgende Slachtoffer

100% afhankelijk van ontwikkelings ‘hulp’

In Malawi is de landbouw opgebloeid, op het eerste gezicht een goede zaak, de BBC vraagt zich af of Malawi daarom een model voor Afrika is. Man mag van de BBC toch beter verwachten. Het is absoluut uitgesloten dat Malawi een model voor Afrika is, je kunt net zo goed vragen of landbouw in de VS een model voor Africa is. 

In het artikel is meteen duidelijk hoe de vork in de steel zit. Malawi krijgt kunstmest als ontwikkelings hulp. Er wordt geklaagd dat de Malawianenen alleen maar mais eten (men wil er misschien GM aardappels e.d. afzetten?). Er moeten meer wegen komen (olie en auto’s verkopen?)..

Oh, en er is dit:

"De kunstmest maakt dat de grond zijn structuur verliest en onvruchtbaar wordt. Het verandert de chemische samenstelling. Op de lange termijn kunnen we ons de kunstmest niet veroorloven omdat we afhankelijk zijn van donors."

Zegt genoeg lijkt me. Model voor Africa? Ja, in de dromen van een genocidale sadist misschien.

Leave a Reply