Hieonder staat een video van CNN met de titel=’Can businesses lead on Climate Change?’. Het antwoord is NEE. De reden is zeer duidelijk uit te leggen:
1. Het bedrijfsleven is competitief
2. Deze competitie wordt door de banken aangemoedigd met krediet
3. Het krediet leidt tot dubbel werk, zwakke projecten en verspilling. Banken vinden dat prima.
4: De winst die wordt geeist is niet nodig, quite solen is toch genoeg? Het vertraagt de introductie (net als patenten met dure royalties). Banken vinden dat prima.
5. De economie zoemt er wel van en maakt intussen gebruik van de resterende olie. Banken vinden dat prima.
6. De resulterende puinhoop is nog groter, we zijn nog verder van huis
Wie deze inschatting negatief vind moet zich afvragen welk percentage van de miljarden dollars die aan carbon emissie derivaten word gegenereerd (en de fees voor de handelaren) wordt besteed op een ‘groene’ manier?
De Groene economie is een leugen. Het is een creatie van dezelfde instituten die ons de hypotheek derivaten en internet bubbel hebben gegeven. De oplichters die nu in de senaat van de VS de ‘bunny trails‘ van bemoeienis door het milieu agentschap willen blokkeren. Dat kost maar banen. Stel je voor dat er nooit een industrie op de schop werd genomen? Zaten we nu nog met bakelieten radio’s tonnen DDT en stoomlocomotieven.
Niemand heeft het over het einde van goedkope olie, alleen over prijs elasticiteit, shale oil, tar sands, fracking en Shell boort ook vrolijk verder.
‘Economic recovery’ is een mythe, er moet naar een nieuw paradigma worden gestreefd (bron)
We hebben niks aan een media conglomeraat dat voor de banken werkt, niks aan olie maatschappijen die landen als Nigeria and Azerbedjan in hun macht hebben, niks aan nieuwe olie raffinaderijen in Qatar. Domme en voorgelogen mensen denken nog steeds dat er iets zit in de commerciele aanpak van het klimaat orobleem. Misschien in 1957 toen get al lang en breed bekend was bij de industrie, maar nu niet meer.
De technieken zijn er, de energie is er nog, het tij kan nog gekeerd worden, maar niet in een pretpark voor commerciele bobo’s die we met rust laten. De mentaliteit die dan de macht grijpt is er een van crash and burn, van de gokker. Er is behoefte aan verstand en doorzettingsvermogen. Een van de eerste maatregelen zou dan ook het aanpakken van het speculatieve bankwezen moeten zijn.
Het idee alleen al dat er nog een debat zou zijn over klimaat verandering laat zien dat we van inactie moeten uitgaan, en laat zien dat de media partijdig zijn. Naomi Oreskes laat zien dat de consensus mbt het anthropogenic (man-made) global warming al in de zeventiger jaren bestond, en dat het proces veel sneller gaat dan steeds werd verondersteld.