Één nul voor de kabouters : Mosanto exit Zuid Africa

Reuters meldt dat milieu ativisten hebben weten te voorkomen dat Dupont het Zuid Afrikaanse veredelings bedrijf Pannar Seed Ltd. overnam. Dit is een belangrijke stap in de bescherming can afrikaanse zaadvarianten tegen benetisch gemanipuleerde en gepatenteerde variaties die Dupont en Monsanto over de hele wereld pushen. Over het algemeen leid de introductie van GM zaden en bijbehorende herbiciden en pesticiden niet tot een verbetering van de productie, de boeren worden ziek van de hoge concetraties gif die ze moeten gebruiken, en (bijvoorbeeld in India) eenmaal in de schulden (vanwege de dure aanschaf van de zaden en chemicalien) is zelfmoord vaak te enige uitweg. 

Er is geen enkele reden voor mondiale bedrijven op het gebied van graanveredeling. Monsanto probeert waar het kan gemanipuleerde soorten te introduceren, soorten die gifstoffen aanmaken daar mensen ook ongezond van worden. De agressie van het bedrijf is inmiddels bekend. Als uw gewassen met Monsanto planten kruisen, dan zijn de gewassen voortaan van Monsanto. Het is een multinational met veel boeren bloed aan de handen.

"They argue allowing foreign corporate control of
South Africa’s seed supply would erode availability of traditional
conventional seed varieties, hurt export business with countries opposed
to biotech crops, and force farmers deep into debt to pay for expensive
seeds that are the patented properties of the U.S. corporations.
" Africa Center for Biosafety (ACB)

Onze wereld kent aanhoudende gevechten tegen de roofbouw mentaliteit van grote multinationals, omdeat deze multinationals door de wet en internationale verdragen worden beschermd. Net als de olie industrie is de intensieve landbouw met GM gewassen destructief en gevaarlijk, er hoeft maar een schimmel op te duiken en de monocultuur is weggevaagd met grote hongersnoden tot gevolg. Deze industriele bedrijven zijn ook onderdeel van de Trinity die gestopt moet worden.  

De tijd die nodig is om een leugen te ontmaskeren is vaak genoeg voor bedrijven als DuPont en Monsanto om een markt te veroveren, zeker als deze zich in een ontwikkelings land bevind. Het gevaar zit er in dat leiders zich laten omkopen en opwrijven en zo uiteindelijk zullen toegeven. Daarna is het gedaan met de onafhankelijkheid en op de lange termijn de welvaart. Zo is er een rapport over de taktieken die gebruikt zijn bij de introductie van de BBCoton variant.

"There’s a striking contrast between the lavish nature of Monsanto’s brash promotional campaigns
in India and its flat refusal to pay any compensation to the farmers who have suffered often
terrible losses as a result of cultivating its seeds."

Leave a Reply