Geld is Energie

Stelt u zich eens voor dat u alles kon kopen met uw Euro, behalve gas, olie, benzine, diesel of kolen, niet voor u zelf, maar ook niet voor uw producenten en leveranciers. Wat was uw geld dan waard?

Europa houd zich staande terwijl het de machtspositie van de bankers lijkt af te breken. Fast money en fraude uit de VS is een van de grootste bedreigingen die er bestaan. Om de macht van banken te breken is er een actie in Ierland en Frankrijk om op 7 december al het geld van de bank te halen. Geen slecht idee.

De fiat geld structuur die is opgezet om de energie te distribueren is misbruikt om de maatschappij te beheersen. Geld is Energie, en er is veel meer energie nodig om onze maatschappij draaiend te houden dan voor ons persoonlijk (ongeveer 20 keer zoveel). Al die energie wordt gekocht met geld dat banken aan bedrijven lenen en leningen van de staat, maar omdat het fossiele energie is zal deze nooit worden terugbetaald. Schulden hebben dus geen reele betekenis.

De tekorten van Europa zijn schaduwen van het energie gebruik, of beter gezegd, het verbruik van de VS dat het in frauduleuze pakketjes aan onze banken heeft verkocht. Het hoofdwapen in deze fraude is fiat geld, geld dat men kan drukken. Sommige mensen zien dat type geld het liefst verdwijnen, maar een werkelijke reden is daar niet voor. Het is echter een fundamentele stap om de energie die gebruikt wordt binnen een monetaire zone ook in die zone op te wekken (en niet met geimporteerde of oprakende brandstof). Dan zijn aanvallen van buiten onmogelijk omdat geld een van zijn betekenissen heeft verloren, nl. naast die van ruilmiddel circulerend in economisch verkeer een (en het enige) middel om aan fossiele brandstoffen te komen.

Leave a Reply