Clusterfuck Fukushima

Update : Tepco’s actions have weakened the reactor it’s a diseaster that doesn’t stop.

Update : Bijna 10.000 werknemers bij de kerncentrales hebben nu aan zoveel straling bloodgestaan dat ze een vergoeding krijgen als ze leukemie ontwikkelen. 

TEPCO maakt er een potje van. De mensen die er werken verwachten een nieuwe ramp. Ze krijgen soms 10 dollar per uur om onder de gevaarlijke omstandigheden te werken en TEPCO houd geen rekening met ze. Een rapportage van de Australische TV laat geen twijfel over.

Ongeacht dat nucleare energie veel geld kost en door het minder rijk worden van de uranium erts steeds vervuilender dan bv. Wind en Solar, is het een duidelijke demonstratie van ‘met onwillige honden is het slecht hazen vangen’. De commerciele benadering werkt niet in deze ramp die serieuzer is dan die in Chernobyl. Daar werden Bio Robots ingezet, soldaten die in een paar minuten een levensdosis aan straling moesten incasseren.  

300 kuub hoog radioactief water stroomt elke dag de pacific in. Met deeltjes die normaal op aarde niet voorkomen.

De ramp in Fukushima verspreidt radioactiviteit over de hele Stille Oceaan, straling die ook de Westkust van de VS zal bereiken. ‘Hete deeltjes’ die u en ik ook al in onze longen hebben, en die elk individueel kanker kunnen veroorzaken. Het is geen lokaal fenomeen, het is een mondiale dreiging, en toevallig een zichtbare. Laat de militairen die voor gebruik van kernwapens zijn dit als een oefening in puin ruimen zien. Niemand kan met geld verleidt worden dit probleem op te lossen. Tijd voor het leger, de VN. Voor het geld is opgebruikt door een incompetente en onverantwoordelijk TEPCO.

Leave a Reply