Indische Kolen Industrie Vervlochten met Maffia

See The Coal Maffia Plunders India

Wetshandhaving in India heeft zijn zwakke kanten, dat is met de recente verkrachtingen wel gebleken. Het land is gigantisch groot en het grootste deel van de bevolking leeft in armoede. Net als Pakistan ‘tribal zones’ kent waar de politie niks te zeggen heeft zijn er in India ook gebieden waar je beter niet kan komen. Kennelijk vallen daar ook kolenrijke gebieden onder. De kolen maffia is zo machtig dat India niet goed bij zijn kolen kan. De regering heeft geen controle over de kolengebieden, de politie is corrupt en medeplichtig. De voorraden worden geplunderd.

We hebben het hier waarschijnlijk over schuldslavernij, net als in andere arme landen, waar het land zelf de gevangenis vormt van mensen die moeten werken om een schuld af te betalen. Kinderarbeid is geen uitzondering, zoals in de docu hieronder "Children of the inferno" te zien is. Kolen ontbranden spontaan als ze aan lucht blootstaan, en branden soms al 100 jaar. Meer over ondergronds brandende kolen.

Leave a Reply