Zuurstof, hebben we dat eigenlijk nodig?

De hoeveelheid zuurstof in de atmosfeer neemt gestaag af 

De 400 ppm CO2 zijn bereikt, maar omdat het een stijgende grootheid is werkt dit geruststellend, "we zijn op de goede weg", een ‘nieuw record’ heeft zelden een negatieve lading, en mensen zien en horen dus geen alarmerende taal, en reageren niet.

"Hoeveelheid CO2 in atmosfeer historisch hoog"

Wow, historisch hoog! Bravo. De positieve parameter werkt niet als afschrikmiddel, en is iets waar de domste barbequer misschien zelfs trots op zal zijn "Ik eet bacon, zoveel als ik kan!".

Onze achterkleinkinden moeten ook kunnen ademen

Zuurstof als negatieve indicator werkt ook niet, want de angst die dit zal oproepen werkt verlammend. Mensen raken erdoor gedemotiveerd, hoewel het ook spanning kan oproepen, dwz de klok in de James Bond film zet de zinnen op scherp. Het zal echter in menselijke termen nog lang duren voor zuurstof een probleem wordt, geologisch in een nanoseconde, nl. over zo’n 4000 jaar. Maar dat is gerekend met functionerende oceanen die voor 50% van de zuurstof productie zorgen. Die oceanen ondervinden echter significante stress door het stijdgende CO2 gehalte. 

Laten we de modiale totale hernieuwbare capaciteit als te maximeren maat nemen, per gebied als precentage van de behoefte 

De positieve indicator kan maar het beste de hoeveelheid hernieuwbare energie capaciteit die beschikbaar is zijn, zonder biomassa mee te tellen. Dus wind, zon, golf en geothermische energie. Deste meer daar van is, deste sterker is de lobby die onze aarde en het huidige leven erop wil behouden. Mensen die voor fossiel, nucleair en veel biomassa (vooral stukken natuur waar je niet op hoeft te wachten en die je niet hoeft te kweken) zijn, of die hier geen kwaad in zien zijn met de beste bedoelingen niet oordeelkundig.

Leave a Reply