Installatie Den Haag

Dit systeem van 9 klassieke panelen werd geinstalleerd op een plat dak. Het grind van het dak werd als ballast gebruikt, in de Renusol 5.2 bakken paste precies 100 Kilo grind. De bakken en panelen zelf wegen ongeveer 25 kg, dus de daklast wordt niet veel vergroot. De panelen met witte tussenruimten zijn iets minder esthetisch dan die met zwarte achtergrond, maar leveren doordat ze iets koeler blijven iets meer op. Het betreft hier 9 panelen in serie, dus als een ring verbonden.

De Aurora One 2.0 inverter wordt bereikt via de ventilatiebuis naast de CV opbouw (met het schoorsteentje). Schaduw van de CV opbouw was een reden om niet het maximum aantal te plaatsen. Met deze tussenruimte zijn schaduw effecten minimaal. Bovendien zal waneer 1 paneel links of rechts van de opbouw schaduw krijgt (zoals op de foto) dit paneel door de bypass diode worden gepasseerd, zonder dat het vermogen van de rest hieronder lijdt. Vermogen is 2250 Wp. De klant wil omdat het met de dakbelasting zo meevalt nog drie panelen plaatsen (komen op de voorgrond). Meer foto’s en afronding in januari. Voor meer informatie : info@greencheck.nl

Leave a Reply