Versla de Schaliegas Lobby!

U kunt europarlementariers Nistelrooij en Esther de Lange direct benaderen via deze link.

Geachte Lambert van Nistelrooij en Esther de Lange,

In diverse Nederlandse bladen lees ik over de plannen die er zijn om ook in Nederland naar schaliegas te boren. Omdat ik mij hierover grote zorgen maak, vraag ik door middel van deze Earth Alarm schrijfactie van Milieudefensie aandacht voor de nadelen van schaliegas.

De techniek die voor het boren naar schaliegas wordt gebruikt, kent nog vele risico’s. U hebt de rapporten hierover ongetwijfeld gelezen. Ik ben van mening dat de Europese Unie er voor moet zorgen dat het drinkwater in de EU beschermd wordt en dat het ontsnappen van methaan, een sterk broeikasgas, wordt uitgesloten. Strengere regels, een beter inzicht in de risico’s en beter toezicht zijn nodig. Zolang dat niet is geregeld is een moratorium op fracken op zijn plaats.

Overigens is er in de EU en wereldwijd nog genoeg gas beschikbaar om in onze behoeften te voorzien. Zeker als we zuinig omgaan met gas en inzetten op duurzame energiebronnen hoeven we voorlopig geen nieuwe voorraden aan te boren. Haast is geboden bij de inzet en verdere ontwikkeling van duurzame energiebronnen, niet bij het boren naar de laatste resten fossiele brandstof. Net als Nederland, heeft de EU een breed energieakkoord nodig waarin bindende afspraken staan over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid, zoals de Sociaal-Economische Raad onlangs bepleitte.

Daarom roepen wij u op om in de stemmingen in Straatsburg vanaf 19 november de amendementen te steunen die in lijn zijn met het voorzorgsprincipe en te pleiten voor gedegen onderzoek en wetgeving.


Hoogachtend,

Greencheck.nl 

Leave a Reply