Subsidie Zonnepanelen in Den Haag

De gemeente Den Haag stimuleert de aanleg van zonnepanelen door hiervoor gedurende 4 opeenvolgende jaren subsidie te verstrekken. In 2012 kunt u deze subsidie aanvragen in de periode van 1 maart tot en met 1 mei. Er is een regeling voor bedrijven/instellingen en een regeling voor particuliere aanvragers.

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) komen in aanmerking voor de regeling voor bedrijven/instellingen. Alle leden zetten hiervoor hun handtekening op het aanvraagformulier of machtigen de voorzitter.

Meer informatie vindt u hier

Greencheck.nl kan uw aanvraag begeleiden. Vragen kunt u stellen via info@greencheck.nl

De subsidie wordt toegekend op basis van open inschrijving. Hierbij geeft u zelf aan hoeveel vermogen (in Wattpiek) u wilt plaatsen en welk bedrag u hiervoor van de gemeente wilt ontvangen.

Let op: De inschrijvers die het laagste bedrag per Wattpiek aanvragen komen als eerste in aanmerking voor subsidie. Op deze manier wordt zoveel mogelijk duurzame stroom opgewekt met de beschikbare subsidie.

Voorbeeld

U wilt 12 zonnepanelen op uw dak installeren met een vermogen van elk 230 Wattpiek. Dat is in totaal 2760 Wattpiek. U hebt een offerte van een installateur en deze levert en plaatst de panelen voor € 7500. U wilt een subsidie van de gemeente van 15%, dat is € 1125.

Dit staat gelijk aan een subsidieaanvraag van € 0,408 per Wattpiek (€ 1125 gedeeld door 2760 Wattpiek is € 0,408).

Wat zijn de voorwaarden?

  • Zonnepanelen moeten aangelegd worden volgens de bouwregels. Vraag na bij uwstadsdeelkantoor of u voor de aanpassingen een omgevingsvergunning nodig heeft en of er sprake is van een beschermd stadsgezicht. Meer informatie vindt u bijZonnecollectoren plaatsen.
  • Ieder Haags dak komt in aanmerking voor de subsidie, tenzij het dak ongeschikt is voor de aanleg van zonnepanelen. U kunt dit navragen bij een erkende leverancier.
  • Subsidie wordt uitsluitend verleend voor een aanvraag van zonnepanelen die samen een vermogen van minstens 600 Wattpiek hebben.
  • De hoogte van de subsidie is maximaal 45% van de totale kosten voor de aanschaf, plaatsing en installatie van de zonnepanelen.
  • Aanvragers die eerder subsidie ontvingen, hebben voor dezelfde zonnepanelen niet opnieuw recht op subsidie.
  • Panelen die zijn aangeschaft vóór 1 maart 2012 komen niet in aanmerking voor de regeling.
  • Installatie en plaatsing van zonnepanelen na 1 maart 2012, maar voordat u een beschikking heeft ontvangen, is voor eigen risico.
  • Per object (bv. een gebouw) wordt slechts één keer per jaar subsidie verleend.
  • Krijgt u subsidie? Dan moet u de zonnepanelen binnen 6 maanden na de beschikking aanleggen.
  • Uw subsidieaanvraag moet uiterlijk 1 mei 2012 bij de gemeente Den Haag binnen zijn.

Leave a Reply