To our Podcasts

Wat Duitsland Kan Kunnen Wij Ook

“We can be the first major industrialised country that achieves the transition to renewable energy with all the opportunities – for exports, development, technology, jobs – it carries with it.”(bron)

Enig idee hoe deprimerend het is om in een land te wonen waar het de macht in handen is van mensen die niet snappen waar de welvaart van afhangt? Welvaart is een gevolg van een aangename balans tussen de inspanningsuren die we leveren van om onze ontspannigsuren te kunnen genieten. Nu leveren olie kolen en gas die inspanning, mensen die zeggen dat ze werken snappen niet dat ze wel bezig zijn, maar niet verantwoordelijk zijn voor de productiviteit, dat is de fossiele energie die ons gegeven wordt.

Duitsland snapt dat de domme luie fatalistische leiders in de wereld willen strijden om de bron van hun welvaart. Ze zien dat dit een strijd wordt tussen China, Rusland, Brazilie,de VS, tussen alle landen met een bevolking die niet aan te sturen is of the overtuigen van de noodzaak van een escape. Als een land in staat is om zijn bevolking coherent aan te sturen door redelijke argumenten dan ligt er een enorme kans om te ontspringen aan een hoop ellende. Deste langer je wacht deste moeilijker het wordt.

Maar Nederland gelooft in de kreidet crisis, hoopt dat het huis zichzelf nog gaat terugverdienen, denkt dat de economie op basis van olie weer gaat groeien. Het snapt niet dat geld alleen iets waard is als je er energie mee kunt kopen, dat banken niets anders zijn dan dealers die onze maatschappij aan fossiele brandstoffen verslaaft houden en dat we ons bestuur moeten vrijwaren van interferentie door de banken en de energie berdijven.

Een welvaart gebaseerd op onderhoudskosten voor de energie voorziening, hoe kan die nu ooit duurder zijn dan een welvaart gebaseerd op een onbetrouwbare infrastructuur met een desastreus effect op ALLE natuurlijk resources. Wat Duitsland kan kunnen wij ook en idereen die zegt van niet beledigt de nederlandse trots.

Australie

Uit Australie komen gelijksoortige geluiden, met meer aandacht voor de definitieve conclusie dat het klimaat probleem echt is, en een streven naar het invoeren van een Carbon Tax. Nu wordt ook indirect de veestapel beperkt en een hoop zeetransport vervuiling omdat er een rel is ontstaan omtrend de behandeling van dieren in de Indonesische abbatoirs

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *