GM Gewassen Veroorzaken Gevaarlijke Problemen

Al eerder werd hier geschreven over de verklaringen van Don Huber. Hier een video waaring hij zijn rapport over de gevaarlijke effecten van het gebruik van ‘Roundup Ready Alfa Alfa toelicht. Met name een hoge onvruchtbaarheid (15%) en een groot aantal spontane abortussen (35%), die het onmogelijk maken de kuddes in stand te houden. Deze problemen konden worden terug gevoerd op het voedsel, met name in soja bonen er in.


 

Het organisme waar het om gaat groeit in andere organismen, bv. schimmels. Het schijnt te interacteren met de herbiciden en vormt daarom een probleem. Roundup ready GM gewassen zijn gemanipuleerd om herbiciden te weerstaan en ook op te nemen voor een sterkere werking.
 
De gebruikte herbicide (en biocide) glyphosate beinvloed de grond zodat er minder mangaan beschikbaar is maakt planten hierdoor meer gevoelig voor infecties. Ook zijn er effecten waardoor noodzakelijke sporen elementen minder beschikbaar zijn voor opname door de planten.
 
GM Voedingswaarde 
Indirect maakt bovenstaande dynamiek dat de GM producten zoals soja en graan minder sporenelementen bevatten (met name mangaan) en populaties van het genoemde organsime. Dit heeft allerlei gezondheids effecten omdat mangaan belangrijk is voor het goed functioneren van het immuun systeem dan mensen en dieren.
 
Dierenartsen hebben soms een hele tocht gemaakt om te begrijpen wat er met het vee aan de hand is, maar steeds is het probleem terug te voeren op het organisme of de kwaliteit van GM gewassen waar het zich in bevind. Het wordt als een serieuze bedrijging beschouwd voor de veestapel en de belangrijkste gewassen. Om die reden verzoekt Huber om op te houden met de introductie van GM alfa alfa, het is een essentieel gewas dat op die manier onvermijdelijk in een GM variant veranderd (ook omdat de eigenaar Monsanto alle gewassen die besmet zijn met GM genen als hun eigendom beschouwen).
 
Hiet hebben we exact hetzelfde proces als de groei van het gebruik van fossiele brandstoffen, namelijk de groei en het gebruik van GM gewassen. Deze vereisen een continue cashflow voor de aanschaf van zaden, chemicalien etc. en houden de fossiele industrie ook goed bezig. De risico’s zijn intussen ongelofelijk, er hoeft maar een pest uit de breken die de planten met het zwakke immuun systeem niet de baas kunnen en je hebt een hongersnood, zeker nu de weerpatronen zo extreem worden.
 
 
 
 
 

Leave a Reply