To our Podcasts

GreenCheck.nl : Bespaar met Groene ICT

Groene ICT omvat alle ICT infrastructuur die te vinden is in moderne bedrijven. De volgende aandachtsgebieden hebben specifieke besparingsmogelijkheden:

 • Werkplek ICT
 • Server management
 • Data center management
 • Printing en Copying
 • Recycling
 • Werkplek ICT
  De werkplek bestaat over het algemeen uit een computer met monitor. Beide gebruiken energie en genereren kosten, maar over het algemeen is het beheer van de werkplekken de grootste kostenpost. De stappen die genomen kunnen worden om deze kosten te reduceren varieren van eenvoudig tot complex en omvatten hardware en software keuzen.

  Server Management
  Servers draaien doorgaans dagen nach het hele jaar door. In kleine tot middelgrote bedrijven zijn daarvoor server ruimtes ingericht. Indien een server ruimte meer dan 8 servers bevat zijn op verschillende manieren aanzienlijke besparingen te realiseren. Deze besparingen varieren van geval tot geval, maar hebben te maken met virtualisatie en koeling en uitbreidingsplanning.

  Data center management
  Data centra zijn momenteel prime target voor aanzienlijke besparingen. Het vermogen per rack loopt langzaam aan op tot over 30 Kw en de grenzen van koeling en het electriciteits budget komen in zicht. Hoe kunnen met verstandige maatregelen de kosten direct worden verminderd, en met een verstandige strategie over de langere duur in toom worden gehouden?

  Overige voorzieningen
  Het wordt vaak over het hoofd gezien hoe inefficient er wordt omgesprongen met printer en copieer capaciteit. In sommige gevallen is de ratio printer tot werknemer 1 op 2 of hoger. Deze printers staan de hele dag aan en gebruiken zo onnodig veel energie. Een inverntaristatie van de printers die kunnen worden geelimineerd gecombineerd met een bewustwordings actie kan de investering meer dan waard zijn.

  Contact
  Laat ons u specifiek informatie toezenden :  Stuur mij de nieuwsbrief!
  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *