Shale Gas is Geen Onderdeel Van De Oplossing

De financiele wereld zal rapporten blijven produceren over hoe en wat te doen met het klimaat probeleem. Steeds in de context van het systeem dat het probleem heeft veroorzaakt. Deutsche Bank heeft nu een rapport waarin het beweert dat Shale Gas (gas uit steenlagen op ongeveer 2 km diepte) de emissies van de VS sterk kan verminderen. We hebben het wederom over Hydraulic Fracking, de methode die het grondwater met methaan en kankerverwekende stoffen vergiftigd en hele gebieden onbewoonbaar maakt.

Quote:

"The report assumes that environmental problems
associated with hydraulic fracturing or "fracking" of shale gas are
minimized as the technologies mature.
"

Dit is altijd de tactiek. In het Charney rapport over het klimaat probleem uit 1967. Technologie zou het ontstane klimaat probleem wel oplossen volgens Regean. Dat is ook het argument van Bjorn Lomborg vandaag, die in de NRC mag publiceren.Die maniak zegt dat omdat het ‘te moeilijk’ is om vandaag te verduurzamen, we maar moeten doorgaan zoals we dat nu doen en hopen op een technologische innovatie. Wilt u dat we geen groter risico gaan lopen? Dan moet er snel iets gebeuren.

Zolang banken krediet mogen verstrekken op basis van winst beloftes zal het plunderen en vergiftigen van onze planeet doorgaan. Shale Gas biedt maar een tijdeljke oplossing, daarna moeten we toch overstappen op de eeuwige duurzame welvaart. Het is echter de vraag of onze planeet tegen die tijd nog bewoonbaar is. 

Leave a Reply