Bikinihaul.com
 

Gratis Medicijnen?

De kosten van medische zorg rijzen de pan uit. In de Volkskrant van Zaterdag stond een uitgebreid artikel van Rutger Bregman waarin de kostenafweging voor medische behandelingen eens helder wordt neergezet, een medicijn van 1 miljoen Euro dat een mensenleven een jaar kan verlengen had ook anders kunnen worden besteed, met wellicht veel meer ‘levens rendement’. Op zich is deze gedachtengang correct, en ook die waarbij wordt gekeken hoeveel een mensenleven waard is is steekhoudend. Verschillende landen lijken er verschillende prijskaartjes aan te hangen. Maar er zit een zwakke kant aan financiele afwegingen tav medische zorg, namelijk dat men het gegeven prijsniveau en de manier waarop de industrie werkt kritiekloos accepteert. 

De kosten van een nieuw medicijn zijn geen miljarden zoals de farmaceutische industrie claimt, veel geld gaat zitten in de marketing ervan. De pharamceutische industrie   

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *