Wat zijn #IndustrieTerreinNL en #WerkKampNL


Join our supporters! and Check our twitter account

Nederland heeft een samenleving. Dit is de oorsprong van Nederland, dat we als boeren burgers en buitenlui voor elkaar zorgden en het land deelden. Van oudsher ging dit met veel handwerk en vakmanschap. Elk dorp had zijn boeren, zijn smeden en slagers, kleermakers en bakkers. Het belang van iedereen die iets nuttigs produceerde was reel, meer vaardige mensen zorgden voor meer waardevolle producten. IJverige wijze boeren zorgen voor eten voor iedereen. Iemand die niks nuttigs had ook weinig recht op een aandeel of om gehoord te worden. Het land en de mensen er op was een bedrijf.

Dat was natuurlijk niet altijd zo, voor millenia ging het om stammen en dorpen die door rondtrekkende bendes werden belaagd. Er was een hele klasse rovers. De vikings kwamen langs en zelfs op wijk niveau in steden had je bendes. Een positie verwerven was dan ook iets reels, als je slim was zocht je verdediging en bescherming en zorgde je voor anderen zodat deze zich niet tegen je zouden keren. In periodes was een deel van de mensheid het overleven ontstegen, vaak ten koste van het eigen volk, de vrijheid van slaven of van mensen in kolonieen.

Voor sommigen is het belangrijk te begrijpen dat een maatschappij draait op zijn industrie. Dat fietsen en auto’s van metaal gemaakt worden dat beschikbaar moet zijn, dat er daarom hoogovens zijn en industrie terreinen die de boel vervuilen. Deze mensen zien Nederland als een product van zijn industrie (waarvan zich een flink deel in het buitenland bevind). Zij zullen ook zeggen dat we bv. de luxe van het naar vrienden zoeven over de snelweg echt te danken hebben aan oliemaatschappijen en mensen die snelwegen aanleggen, die lantarenpalen maken, die allerlei dingen doen. Voor die mensen is Nederland een bedrijf waar je als je je gedraagt aan kan deelnemen. Het is een aangenaam werkkamp, waarom? Omdat er werk aan de winkel is! Men wil vooruit!

Wat mis gaat is dat mensen zich soms een prestatie toe eigenen die ze niet toekomt, dat ze het doel de middelen laten heiligen en dat ze een soort Stockholm Syndroom ontwikkelen voor de geweldenaar industrie. De boosdoener is geld, want geld kan van alles betekenen. Voor iedereen die droomt van een bepaald leven kan geld het middel zijn om er te geraken. De relatie tussen geld en bezit wordt 1 op 1 gelegd. Ik heb geld ik kan die TV kopen. Ik verkoop 10000 fidget spinners ik heb nu zoveel geld over. Maar geld is een ruilmiddel. Als niemand zijn bezit voor jou geld wil ruilen is het waardeloos. Of : Als niemand iets voor je wil of kan maken in ruil voor je geld is je geld ook waardeloos. Stel je voor dat je met 100 euro aankomt in Japan en er is geen mogelijkheid je geld te wisselen, dan heb je niks aan je 100 Euro. Dit klinkt stom maar het is om aan te geven dat geld als doel iets heel kwetsbaars is. We zien dat nu met 15% voorspelde inflatie en stijgende huizenprijzen, met te korten aan grondstoffen in de bouwsector. Wat is je geld waard als er niks te koop is?

Als ik klaag over industrieterreinNL en werkkampNL dan is dat omdat weelde uit het oog wordt verloren ten koste van winst. De weelde van een bruisende stad met gezellige bewoners wordt voor de winst van de huur investeerders geruild, en steden worden nu tot werk kampen gemaakt omdat je niet kunt kopen of huren zonder inkomen, en als je huurt kun je na 6 maanden worden gewipt als je geen baan meer hebt. Ook de industrie die geld als eerste levensbehoefte heeft plaatst zijn belang boven de weelde van de werknemer of de leefomgeving. Omdat mensen zich graag volproppen met vlees moet de leefomgeving van burgers in de veehouderij gebieden worden opgeoffert. Ook het leven van het vee, dat van de slachters de chauffeurs is ellendig, aan de kant van de consument is het een net lapje in het schap.

Wat misgaat is dat cashflow van banken de belangrijkste drijfveer is geworden om dingen te doen. Banken romen die cashflow af, ze krijgen steeds een beetje ervan, en willen dus altijd meer. Als ze 1% afromen klaagt niemand, maar dat betekent wel dat ze voor elke Euro die ze verdienen er 100 moeten laten stromen. Ook aandeelhouders die nergens recht op hebben (behalve dat ze een aandeel in een bedrijf hebben) worden steeds gebruikt om winsten op te jagen. Dat is omdat banken verdienen aan aandelen transacties en verkoop (het is een goede manier om mensen te belonen). Dat vervreemd gebruik van aandelen (speculatie, flash traden enz.) was nooit de bedoeling. Waar het om ging was dat burgers bedrijven konden steunen in hun bestaan en ontwikkeling.

Daardoor gebeuren er allerlei processen waar niemand iets aan heeft, die voorbij gaan aan de noden en de kwaliteit van levens. De huizenmarkt is een goed voorbeeld, huizen bezitten voor de winst is oneigenlijk gebruik. De bewoners worden lijfeigenen van de verhuurder, presteren zie niet dan kunnen ze wieberen. Banken willen meer verdienen en drijven van alles de prijs op. Dat heet dan inflatie omdat actie en reactie op een lastig te volgen manier plaatsvinden. De ECB geeft banken 1,5 Triljoen Corona steun, de banken geven miljarden aan hypotheken tegen bijna nul rente. Dat veroorzaakt inflatie, mensen komen in de knel, moeten hard werken of verhuizen. Alle sociale woningen voor de intermenselijke sfeer die geen geld opbrengt moeten wijken, en iedereen moet tevreden zijn met cashflow intensieve producten (die van ver komen en veel fossiel gebruiken) en zich op een dure bank in een duur huis de les laten lezen door reclames terwijl ze zich emotioneel laten meeslepen door het nieuws van de dag.

Niet alleen de banken willen afromen, ook de overheid wil dat. Daar zit ook wat in alleen is de dienst de de overheid ons zegt te bieden die van veiligheid ook tegen andere landen. Daar kun je vandaag de dag aan twijfelen. Het is ook relatieve schijnveiligheid als het economisch goed gaat, want er zijn geen grensonrusten met Belgie en er is ook niet veel te halen zeker niet bij burgers. Een oorlog is meestal een van industrie vs industrie, ook al wordt de burger iets heel anders wijsgemaakt. Ik denk eigenlijk dat de industrie en de overheden zullen besluiten oorlogen voorgoed uit te bannen tbv de strijd om klimaatverandering te overleven. Maar misschien verbeeld ik met te veel dat overheden werkelijke macht hebben. Veel staan zo ten dienste van industrie (om de reden die ik hierboven uiteenzet) dat ze vooral bezig zijn die te bevoordelen en gewoon nul komma nul nadenken over risicos. Je kunt sommige dingen nu eenmaal alleen goed doen als je nergens anders aan denkt. Dit is het idiote van Rutte die volgens Marjan Minnesma helemaal niet had begrepen dat er iets was met het klimaat (nu met die overstromingen wel kennelijk).

We worden door de industrie verplicht geacht hen te dienen, zij geven ons onze producten en welvaart. De banken denken er net zo over. De overheid vind dat het ons veilig houdt. Burgers negeren de industrie grotendeels. Banken vinden ze strontvervelend. De overheid heeft een inspraak organisatie, de tweede kamer waarin we onze kamerleden kunnen kiezen. De industrie kan echter onze media zo spekken dat wij de verkeerde figuren kiezen (de meerderheid van ons) die dan de industrie weer spekt en vooral de banken. Het aantal puur ideologische besluiten valt vast in het niet tegen de zakelijk voordelige besluiten. De zakelijken (rechts) hebben nu iig de macht en houden daar gewoon aan vast (demissionair) en aan hun moraalloze zakelijkje held Rutte.

Je kunt dus zeggen dat Nederland een industrie terrein is, en dat de regering de bedrijfsleiding is. Dat burgers door oa Stef Blok in werkkampen wonen (steden) waar ze uitgeflikkert worden als de industrie hen niet meer nodig heeft. Je kunt stemmen wat je wil maar aangezien de door de industrie gespekte media de burgers zuur heeft gemaakt tav hun eigen verstand, de zogenaamde verrechtsing en aangezien mensen graag in het werkkamp Amsterdam, Rotterdam etc. wonen met mooie levens etc. Is ook elke burger deels mens deels lijfeigen. Gek genoeg geeft dat voldoening en die is ook terrecht, want we willen ons graag nuttig voelen en een bijdrage leveren aan deze maatschappij. Echter het winstbejag van banken verpest de boel, want banken zijn nooit verzadigd en ze zijn sterk voor fossiele energie (centrale opwekking mag ook) want ze leven van cashflow. Ook industrie probeert voordurend geld weg te kapen bij de ‘nuttelozen’. Links vertegenwoordigt in hun ogen de niet bezittende klasse die ook wat wil. “Werk er maar voor!” Zeggen ze dan.

Waar sociale partijen het meest over klagen is dat er geen rekening gehouden wordt met mensen en hun dromen en wensen. Wel als er munt uit geslagen kan worden (aan de universiteiten) maar niet als ze werkend zijn in de industrie. Ook wordt er geen rekening gehouden met de gevolgen van vervuiling. Dit komt voornamelijk doordat er geen verband is tussen veel activiteiten, en omdat detectie en handhaving ook mensenwerk is. Maar vervuiling vindt ook plaats omdat dat de enige manier is om winstgevend te zijn, en dan gebeurt het omdat banken en bedrijven hun cashflow willen behouden. De fatalistische houding is een die veel geld op brengt. Als voorbeeld : IndustrieTerreinNL dumpte decennia lang zijn giftig afval in bunkerolie die op zeeschepen werd verbrand. Nelie Smit Kroes heeft daar nog bij geholpen in de 80er jaren. Wie op de klimaat catastrofe durft aan te stormen is momenteel de lieveling van banken en industrie : Rijdt in een SUV, vlieg veel, eet veel vlees en wil vooral heeel rijk worden. Dan ben je een “horse chomping at the bit”. Een goede werker in WerkkampNL.

Wat kun je hier aan doen? Dit is niet in details uit te leggen. Elke voorgestelde specifieke aanpak zal worden tegengewerkt want rechtse mensen kunnen dit ook lezen. We zien vandaag al dat FvD een leger lijkt te willen mobiliseren, daarmee voor zijn op linkse mensen die zoiets wel zouden willen, een revolutie starten. Wat gaat een leger van Baudet doen? Helemaal geen klap want het zijn wannabe’s die in een grachtenpand willen wonen. Tips om IndustrieTerreinNL en WerkKampNL meer naar je hand te zetten kun je vinden in mijn post Easy Antifa over hoe je antifascist kunt zijn zonder zwarte kleren te dragen of je door ME in elkaar te laten slaan op het Malieveld..

Waardeer je dit stuk? Wordt Patreon