Royal Dutch Shell, One Way Ticket To Hell

 Shell maakt aanstalten nieuwe bronnen van fossiele en diepzee koolwaterstoffen aan te boren in de poolzeen. Een gewaagde onderneming met gegarandeerd desastreuze gevolgen voor onze planeet. Doorgaan met het opstroken van koolstof dat miljoenen jaren geleden aan de biosfeer werdt onttrokken zal onherroepelijk leiden tot het uitsterven van de mens, volgens hetzelfde scenario als de grootste uitsterving van soorten aan het eind van het Permian.

Meer artikels mbt de mechanismen van massauitstervingen 

Mensen die denken dat we eenvoudigweg naar een warmere planeet gaan zoals die waar de dinosaurs op leefden vergeten dat deze dinosaurusen de plek innamen van andere grote landdieren die door zuurstofgebrek als gevolg van de temperatuursverandering waren uitgestorven. Het duurde overigens ongeveer 4 miljoen jaar voor er op de uitgestorven planeet de eerste kleine dino’s konden worden gevonden.

We moeten in het belang van het voortbestaan van onze soort een probleem maken van alles wat olie maatschappijen in commerciele vrijheid doen. Het zijn puur vervuilers. Ze zijn absoluut overbodig. Ze bedreigen ons met het vrijmaken van nog meer vervuilenden chemicalien die nu veilig in onze aardmantel liggen opgeslagen. Dit is geen eervolle zaak, geen zaak waar men deftig over kan doen.

Leave a Reply