To our Podcasts

Het Rendement Van Aangeschafte Zonnepanelen Neemt Komend Jaar Met 8% Toe

Wie de prijsinflatie tav energie in de afgelopen jaren bestudeert kan uitkomen op 1 tot 3% stijging op jaarbasis. Dit betekent dat de opbrengst voor kleine PV installaties evenredig stijgt. Hierop wordt meestal de ‘terugverdientijd’ van de installaties gebaseerd. Het komende jaar wordt een prijsstijging van gas en electriciteit van 8% verwacht. De reden voor deze prijsstijging is deels schaarste, deels het verschuiven van de consumptie naar de industrie (die hier meer cashflow en nut mee genereert dan via de burgers). De economische crisis is een energie crisis, want geld is energie. Zaten we zo te tobben als we zwommen in de oliereserves?

De gasprijs stijgt al een tijdje.. 

Maar voor mensen die panelen hebben aangeschaft of willen aanschaffen betekent een prijsstijging van stroom dat de panelen beter renderen. Niet alleen om de eventuele lening waarmee de panelen zijn aangeschaft af te betalen, maar ook als netto inkomsten zonder enige arbeid! Stelt u zich voor dat u zoveel panelen kunt installeren dat de opbrengst gemiddeld 3000,- Euro per maand is. Nooit meer werken! Hadden de pensioenfondsen maar in duurzame energie geinvesteerd, dan zouden ze cumulatief zoveel inkomsten genereren dat men op den duur niet meer zou hoeven inleggen.

CBS becijferde dat de energieprijzen in 15 jaar tijd meer dan verdubbeld zijn. Dat is een 3x hogere stijging dan de prijs voor andere diensten. De zogeheten Consumenten Prijs Index steeg in dezelfde periode met 35%. (bron)

Voor mensen met een bedrijf aan huis zijn er afschrijvings en aftrek regelingen. Mensen die geld van vrienden en bekenden lenen om zonnepanelen te installeren kunnen de rente van de belasting aftrekken en de lener kan de uitstaande schuld van het vermogen aftrekken. ZZPers hebben ook mogelijkheden tav de gedeelde aanschaf van panelen. Verdiep u er eens in want niet alleen dalen de kosten van panelen nog steeds, de opbrengst stijgt met het jaar! 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *