Rellen in het Land van de Zon

Onderstaande beelden zijn slechts het gevolg van kortzichtig beleid. Het is niet belangrlijk of Spanje zijn internationale schulden kan afbetalen. Stel dat ze dat vandaag zouden doen, dan zou het geen extra liquiditeit mogen veroorzaken, want dan zou heel Europa inflatie ervaren. Het gaat alleen om de verdeling van brandstoffen in de Eurozone, en die moeten beschikbaar zijn in de industriele landen, niet de consumptie landen zoals Spanje, Italie en Griekenland. 

Rellen in het paradijs

De Euro is carboncredit, en aangezien de carbon toevoer onder druk staat moet om inflatie te voorkomen de hoeveelheid credit worden gekrompen. Zou dit niet gebeuren dan zouden landen een voor een ‘offline’ gaan, het hele moderne economische mechanisme wordt gesmeert door olie, aardolie, kolen en gas. Zonder die olie loopt het hopeloos vast, ga maar kijken in Griekenland, dat al onder carbon/credit curatele staat. Mensen sterven er bij bosjes omdat ze geen medicijnen meer kunnen kopen. Zelfmoord, misdaad en prostitutie nemen toe. Dat is als je de zaken overlaat aan de carbon/credit bankiers.

Geld is geen wol, het is papier. De mensen treuren omdat ze geen energie kunnen maken..Oeps, dat kunnen ze wel! 

In Ierland haalt de regering geld op bij de brugers, onder dwang, met ‘squads’ binnenkort. Waardeloos papier, getalletjes op een rekening. Dat kan niet zijn omdat de regering dat papier zo hard nodig heeft, want het gaat naar de internationale creditors. Zo’n belasting heffing heeft alleen maar zin als je kijkt wat mensen anders met dat geld zouden doen : fossiele brandstoffen kopen. Of het nu een product is of dat men bij het benzine station tankt. Daar wordt het papier geld opeens geruild voor een unieke grondstof, die ergens uit de aarde is gehaald, is geraffineerd, over een lang traject is vervoerd en door de koper zal worden verbrand! Dat is wat Ierland en Spanje en alle andere Eurozone landen niet langer mogen.


The economic labyrinth has plenty of guides..

Wie zich in het economische labyrinth begeeft vindt vele gidsen, die zullen je vertellen hoe je een deurtje kunt openen, een appel kunt vinden en overleven in de binnenste cirkels van de hel, als je de tol betaalt. Wie een stap terug doen ziet echter dat het labyrinth een val is en buiten het labyrinth malse weiden zijn met boomgaarden…De ontsnappings toverspreuk is "Energie is Geld". Er is op aarde geen gebrek aan energie.  

Pluk het hooghangend fruit

Centraal of decentraal opgewekt, golf, zon, geothermische of andere energie. Er is zo veel zon in Spanje dat het land onherroepelijk tot een van de welvarendste in Europa zal uitgroeien. Het moet de energie produceren, en kan dan zelf credit aanmaken om het over zijn economie te verdelen. Ierland heeft enorm golf, getijden en wind potentieel. Een investering in dit soort installaties lijkt riskant, duur etc. maar dat is de kleur die het carbon/credit systeem er aan geeft omdat je carbon investeert. Zolang ondernemen zonder banken of op basis van hernieuwbare energie credit niet gangbaar is zal men zich in het labyrinth moeten voortslepen ("opslag niet mogelijk, wind intermittant, thin film niet viable, wave energy to risky" LEUGENS). De langzame gedaante verwisseling naar groen waarvan de schijn soms wordt opgehouden, waarbij het lijkt of banken en olie maatschappijen ook ‘meedoen’, is een illusie. Hernieuwbare energie betekent het einde voor deze sectoren. U kunt het lokaal, u kunt het zelf en u zult er zelf de vruchten van plukken. De carbon/credit economie is niet van u, de duurzame economie zal dat onherroepelijk zijn. 

Leave a Reply