To our Podcasts

Wind in de Winter, Stroom voor de warmte pomp?

In de winter is er vaak koude wind. Niet alleen is dat een oorzaak dat huizen net als mensen sneller afkoelen, een reden om eens te kijken naar windbrekers om het huis (struiken en schuttingen), maar ook een energie bron. Zelfs als de zon zich niet laat zien en het lijkt of er niks anders opzit dan bevriezen, is het vermogen van de windmolens die hieronder getoond worden genoeg voor een straalkacheltje…In het verlengde van een electrische windmolen waarbij de electriciteit voor verwarming of een warmte pomp wordt gebruikt, ligt het gebruiken van wind energie voor het opwekken van warmte zonder de electrische tussenstap. Dit is zeer eenvoudig, men hoeft alleen een remschijf op de draaias van de molen te monteren (of een autorem) en die zo afstellen dat hij het moment omzet in zoveel mogelijk wrijvingswarmte. Dit moet bv. kunnen met normale autoremmen, die bovendien geruime tijd meegaan. Vaak wordt voor een magnetisch systeem met eddy currents geopteerd, maar dat is misschien niet eens nodig. We weten dat water warmer wordt als je het in beweging houd (getuigen de wakken waar de eenden zwemmen), dus het omroeren van een vloeistof of het rondpompen ervan met wind kracht kan deze vloeistof ook verwarmen.
Met deze gedachte in het achterhoofd werde eerder onderstaande video gemaakt, die warmte uit wind meteen in de opslag opwekt, voor distrinutie naar woningen in de omgeving..


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *