To our Podcasts

Schalie Gas, Fracking, Schuivende panelen

Voor u mensen gelooft die gouden bergen voorspellen als het om Schaliegas gaat, gas dat door het verpulveren van de aardlagen wordt vrijgemaakt, niet te snel aannemen wat wordt beweerd.

"The U.S. Energy Department cut its estimate for natural gas reserves in the Marcellus shale formation by 66 percent, citing improved data on drilling and production." (bron)

De Schali gaswinnings techniek is er een die het grondwater premanent vervuilt met methaan en radioactive stoffen en zware metalen (naast de kraakvloestoffen zelf). Het kan aardbevingen veroozaken. Het is een zeer verkwistende manier van energie winnen, want in sommige gevallen wordt het land voor landbouw of bewoning onbruikbaar.

Er is genoeg gas, we komen er in om als we niet uitkijken, maar er zijn slimme en domme manieren om er aan te komen. Geld mag niet altijd de doorslag geven zolang we nog gas gebruiken. Schalie gas is desastreus, en zoals nu blijkt kan de productie enorm tegenvallen. 66% minder. Het is goed dat Boxtel de proefboringen niet toestond. Maar zolang er geen duidelijk moratorium op deze vorm van gaswinning komt blijft het mogelijk dat een serie wetswijzigingen onder de radar ons land opeens overleveren aan deze schadelijke industrie.  

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *