Tripple A? Wat Denkt u van Tripple G?

Frankrijk is zijn Tripple A rating kwijt. Nederlands Tripple A rating staat ‘onder druk’ en ook die van Duitsland is in het geding. Hoe zit het met de rating van het financieel systeem dat door de ratings agencies wordt geleid? Het is een criminele wanorde van ongekende proporties. Elke dag komt een nieuw verhaal in het nieuws over contracten die waardeloos zijn, hypotheken die niet goed of niet zijn gedocumenteerd etc. etc. Wie wil nu iets aannemen van de kant van Wallstreet?

De groene economie is de enige groeieconomie, maar zij kan zich niet ontwikkelen onder toezicht van de legacy carbon credit instituten

Maar het gaat helemaal niet om het geld, het gaat om de controle over onze grondstoffen die met dat geld wordt uitgeoefend. Met name olie moet de kant opstromen waar het meeste geld is. Aangezien de US dollars drukt om dat te garanderen moet de rest van de wereld met minder doen, en dus bezuingen. Dat is een gebed zonder eind want de olie raakt op en het Midden Oosten en Azie vragen om hun deel.



Tripple G, for Green and Germany

Het aantal slagschepen in de Straat van Hormuz neemt toe. Iran meent het, en wil zijn olie behouden. Ok, zegt de VS, als de output van olie lager wordt moet de consumptie ook minderen. Dus Tripple A landen krijgen vanaf nu een lagere rating, dan hebben ze minder geld (want dat wordt voortdurend geleend) en kopen ze ook minder olie. De VS speelt mee met Iran (u denkt ‘maar de rating agencies zijn onafhankelijk!’, ok, even wakker worden svp)

De spanning rond de leverantie van olie loopt sterk op. De VS plaatst nieuwe troepen in Kuwait en Israel. Er is openlijk sparke van een ‘false flag’ aanval op een schip van de VS die het een excuus zal geven om Iran aan te vallen(Press TV). We lezen ook dat de Mossad zich uitgaf voor CIA zonder medeweten van de VS, en zelf als CIA terroristen voor aanslagen in dienst nam. Een risico is veel nuttiger als je precies weet waar hij uit bestaat omdat je hem zelf hebt gecreerd! Zo kom je ook beter voor de dag. Echte terroristen zijn die er nog wel?



Tripple G, for Green and Germany

Het refrein is dat al deze problemen nergens voor nodig zijn. Het zijn de laatste zuchten van een uitgetelde trabant die we (dankzij de technologische vooruitgang in de twintigste eeuw) met de laatste druppels olie nog net het vrachtvliegtuig van alternatieve energie in kunnen rijden. We hebben geen enkel terkort aan energie, onze planeet verdringt in zonneenergie en onze economie kan derhalve gewoon op die basis doorstarten. We moeten ons alleen bevrijden van het idee dat we schulden hebben (want daardoor blijven de grondstoffen in verkeerde handen). Als we al schulden hebben dan is het aan de landen waar we een eeuw onze olie vandaan hebben gehaald, Egypte, Iran, Irak , Kuwait, Nigeria, maar al in 1909 werd besloten dat dat onzin was. Delen die handel vondt BP, en anders rennen voor de bommen.

In plaats van tot een laatste titanen strijd en zinloze bezuinigingen zou de Tripple A uit New York moet ons motiveren om in groene energie te investeren. Op naar Tripple G. Elk land een rating. Is een land volledig olie afhankelijk dan is elke investering veel betrouwbaarder, er zijn veel minder productiekosten, dus de producten zijn competitiever. Overigens is competitie tussen landen die olie onafhankelijk zijn een erezaak, geen noodzaak zoals we nu ervaren. Van Tripple A naar Tripple G, en iedereen op de schaal. Plotseling is de VS een G-tripple minus rated troll met wratten. To the point, video’s van Herman Scheer waarin het het nog eens haarfijn uitlegt. 


Leave a Reply