Zoekt u een efficentere PC?

De meeste PCs gebruiken nog altijd 50-80 Watt bij normaal gebruik (Gamen en grafisch renderen e.d. zijn veeleisender). Netbooks zijn al een verbetering en gebruiken soms maar 7-15 Watt. Wie echter werkelijk energie wil besparen kan nu een PC kopen die maar 2 Watt gebruikt. Zo weinig dat u niks meer betaald als u tegelijkertijd ergens een spaarlamp indraait.

De trim slice 

De Trim Slice is een Israelisch product. De prijs is waarschijnlijk zo laag dat wanneer u hem koopt en uw oude PC vervangt u de kosten binnen een paar jaar terug hebt verdient met de energiebesparing. Het is overigens niet de eerste of de enige ultra low power PC, maar wel een van de eerste met een Nvidia chip als CPU (Central Processing Unit), dus eigenlijk een grafische chip of GPU (Grapic Processing Unit). Deze chips die Nvidia voor zijn grafische kaarten maakt worden ontworpen om de complexe berekeningen voor het weergeven van 3d omgevingen zo snel en efficient mogelijk uit te voeren.

Nvidia bouwt ook supercomputers met zijn grafische kaarten, vaak voor een fractie van de traditionele prijs. Er zijn veel overeenkomsten tussen complexe simulaties (computational fluid dynamics e.d.) en 3d game rendering. Gamers zorgen zo voor voldoende cashflow om Nvidia in staat te stellen zijn producten door te ontwikkelen. Gaming an sich is geen zegen, door de relatief primitieve hardware en de voorspelbare drang naar groter en beter wordt een hoop electriciteit verspilt. 

 

Leave a Reply