Sun Worship, An Idea Who’s Time Has Never Gone

Light of Life vs. Deaths Darkness

Greencheck is het zeker niet eens met alles wat in de video’s gezegd wordt (heeft niets gechecked in dit geval), maar het thema van zonaanbidding spreekt ons aan en wat hier eigenlijk gezegd wordt is dat mythes die gebaseerd zijn op natuurfenomenen die men dagelijks en jaarlijks kan zien gebeuren meermalem zijn misbruikt om een priesterklasse een free lucht te geven.

Als olie en kolen niet waren ontdekt is het maar de vraag of de westerse culturen zich van onder het juk van de laatste lichting zonaanbiddingsverbasteraars had kunnen onttrekken, dwz onze nieuwe olie gebaseerde hogepriesters van het bankwezen die ons doen geloven in een economie en Keynesianism. Olie is de concurent van de zon, het spul heeft zoveel organisch leven vernietigd en vervangen en daarme onze natuurlijke omgeving bijna irrelevant gemaakt. De kracht van technologie en de onbegrenste energie van fossiele brandstoffen heeft een cultus gecreert die de dominantie van de oorspronkelijke ‘autoriteiten’ aanvalt.

Celestial dominance vs. Equality with celestial entities 

technologisch optimisme mag geen excuus zijn voor inactie. Een voorbeeld is Bjorn Lomborg, die zegt dat actie tegen de gestegen CO2 niveaus niet veel uit zal maken, en we daarvoor ons feestje niet moeten verpesten en hopen op een technologische vinding. Die orientatie weg van behoud en respect voor wat er is en richting te oplossing, ook gezien bij bv. Ray Kurzweil, zijn niks anders dan een religie die schuld omzet in ambitie. Ray Kurzweil zegt zelf dat zijn geloof in oplossingen er ingestampt is, en dus nergens op is gebaseerd. Religieus.

Het lijkt of in het industriele tijdperk de selectie is uitgegaan naar mensen die geen organische oorzaak willen erkennen. Geen boeren met respect voor wat het land zelf kan, maar ‘technocraten’ die door de identiteit van planten en dieren heenkijken en nieuwe genen en dergelijke projecteren. Die constant zien hoe het beter zou kunnen. Die zich daardoor constant suprieur wanen, lid van een andere meer levensvatbare cultuur.

Het is in onze tijd mogelijk om zo’n beetje alle teksten te lezen en de patronen te herkennen. De meest stabiele filosofie is die van zon en astrologische aanbidding geweest omdat deze kennis een externe calender vormde. Deze bijna taalloos volgbare signalen (waar ook veel dieren en planten op reageren) zijn versschillende keren gekaapt door priesters, maar in onze laatste eeuw is dat patroon verstoord door een nieuwe ‘priester orde’ gebaseert op de god technologie met de heilige geest : fosielle brandstoffen. Deze analogie kan misschien fijner. Nu is het tijd om deze preisterorde af te breken en een nieuwe op te richten, primair om voor de schepping van de zon (letterlijk) op te komen maar ook om de zon en seizoenen weer centraal te maken in onze levenstijl. Niet dat techniek niet mag, integendeel. Technologisch optimisme om gevoelsmatig te compenseren voor het verlies van ons ecosysteem en leven op aarde moet echter worden uitgebannen als we als mensheid willen overleven.

Misschien is er geen pad waarlangs organismen geholpen door mensen de balans in onze atmosfeer kunnen herstellen (rekenend met methaan emissies en andere ellende), maar als we de technologie die we hebben laten samenwerken met de oude goden dan is er geen reden waarom we niet met dezelfde snelheid herstel kunnen bewerkstelligen als we nu onze ondergang nastreven.

Leave a Reply