To our Podcasts

Australie Zet Door Met Carbon Tax

Reuters meldt dat Australians cool on tackling climate change, maar die headline is enigzins misleidend. Het is helemaal geen probleem als consumenten zich tegen een carbon tax verzetten. Consumenten zijn maar 1/20 deel van het verbruik, de andere 19/20 deel ligt bij de industrie. Het is geen enkel probleem om de industrie te laten aanpakken als je de consument met rust laat. De industrie is ook de sector die de welvaart creert, dus deste eerder die schoon is deste beter voor de welvaart. In ons land en elders wordt dit fijn omgekeerd omdat daar geld voor is. Eerst u een spaarlamp en dan wij ons systeem vergroenen svp. 

"Australian Prime Minister Julia Gillard Monday promised generous tax cuts and payments to compensate households for the impact of a new carbon tax as she steps up efforts to win public support for an increasingly unpopular policy

De actie lijst zou moeten zijn :

1. Verbieden industrie die nederlanders niet ten goede komt, dwz alle activiteit waarvan de winsten via constructies weg worden gesluist. Nederland is geen afwerkplaats.

2. Invoeren van carbon tax waarbij een industrie deze belastinggelden mag aanwenden voor vergroening. Banken moeten leningen verstrekken op basis van deze gelden tegen de europese rente.

3. Belasten van alle niet essentiele producten die fossiele input gebruiken, belasten van gas ammoniak, belasten van plastic. Belasten van koolstof houdende brandstoffen.

4. Verbieden van markteing van industrieen of bedrijven die geen agressief vergroeningsplan hebben. Het moet prioriteit nr. 1 zijn want het de grootste bedreiging van onze welvaart. Om dit te makkelijker te maken kunnen bedrijven worden vrijgesteld van aflossingen van hun leningen.  

5. Consumenten moet een alternatief geboden worden dat groen is hoewel sommige niet essentiele activiteiten wel duurder gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld vliegen is nu niet duur, maar zal dat ongetwijfeld worden, dus het is egoistisch om te eisen dat we het zo lang mogelijk goedkoop houden. 

6. Subisidie voor verduurzaming moet zich richten op de basis van onze welvaart, dwz onze huizen, onze voedsel voorziening, veiligheid en medische zorg. Een olie schok mag daar geen effect hebben. 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *