VAWT Deel 1

Een VAWT is een Vertical Axis Wind Turbine. Ze zijn eenvoudig, produceren veel energie en zijn bijnan niet te krijgen. De site waar onderstaande VAWT te vinden was somt het als volgt op:

  • Ze zijn goedkoper dan normale horizontale turbines
  • Ze starten bij lagere windsnelheden
  • Ze draaien trager wat maakt dat ze minder geluid maken
  • Ze zijn zuinig met ruimte, en dus in de stad zeer geschikt

Wordt u geintimideerd door de complexiteit van dit apparaat? Wij niet eigenlijk. Drie bladen, een as, een generator en klaar. Zo is het meestal met duurzame techniek, er is niks aan. Maar het zal gaan over de herrie en het uitzicht, beide door herhaling tot blocking issue te maken. Ons doel hier is simpel, en redelijk doortastend al zeggen we het zelf. We zien met een VAWT namelijk niet alleen een manier om electriciteit te maken, het is in de kern een mechanisch apparaat, en de mechanische energie is ook direct te gebruiken. 

Op de zelfde manier als we met de heliostaten doen gaan we een VAWT maken. Als u wil meefinancieren dan is dat zeer welkom. Het eerste dat we uit gaan zoeken is hoe de vleugel er uit moet zien. Om zeker te zijn dat we niets nieuws uitvinden hebben we de patenten even ‘gecheckt’. In 1901 vinden we een voorbeeld dat nog niet op de bovenstaande turbine lijkt.

Een recente aanwinst op dit gebied is de Wind Spire. De windspire draait vrij snel wat voordelig is bij de keuze van generator. Er is echter nog iets interessants over het ding te zeggen, ook al is het al eens op deze site vermeld, namelijk dat de makers van windspire een uniek patent bezitten namelijk dat op "het monteren van een windmolen op een hoge plaats"

A method for constructing a wind turbine power plant comprising the steps of:

identifying an existing structure having a capability of supporting thereon a wind turbine above the surface of the earth;
mounting a vertical-axis wind turbine to the existing structure so as to avoid interference with normal operation of the existing structure and the wind turbine;
connecting a power generator to the wind turbine in a manner which produces electricity as a result of the turning of the wind turbine; and
permitting the wind turbine to operate

Dit is natuurlijk onzin, een patent waarin de essentie bestaat uit het identificeren van een plaats, het bevestigen van een apparaat zonder dat dat problemen oplevert, en dan de boel aansluiten. Vervolgens worden de geidentifideerde obejecten geclaimt waaronder electriciteits masten en verkeers palen. Enfin, daar willen we ons iig niks van aantrekken.

Commercieel verkrijgbaar blad van Ekokraf AB 

Stappen voor het maken van een VAWT zijn

1. Maak een blad Ekokraft is een interessante leverancier van aluminium bladen

2. Maak een as en blad steun zodat drie bladen kunnen rondbewegen

3. Maak iets dat de het moment van de as kan benutten 

Leave a Reply